r
Nosalty Logó

Tejszínes málnás-csokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Tejszínes málnás-csokis torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 5531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 460 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    371.4 g
  • Telített zsírsav
    219 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5051.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1062 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    882 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.8 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2532 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    887 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2479 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2023 micro
Összesen 5531 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Összeállítás

Elkészítés

Tejszínes málnakrém

  1. A fagyasztott málnát kicsit felforraljuk az édesítővel.
  2. Pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek be krémbe. A tiszta édesített málnapüré kb. 30 deka lett nálam.
  3. Ehhez tesszük a 2 dl tejszínt, amit gyorsan összeforralunk a málnával, vigyázva, nehogy kicsapódjon.
  4. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
  5. Amint kihűlt, kicsit felverjük, majd beletesszük a zselatinfixet (500 ml folyadékhoz elegendő).

Tejszínes csokoládékrém

  1. Az étcsokit megolvasztjuk a megmelegített tejszínben, amíg egyneművé nem válik. Ízlés szerint édesítjük.
  2. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
  3. A hűtőből kivesszük, majd 2 csomag habfixálóval felverjük, amíg szép, kenhető, krémes állaga nem lesz.

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük az 5 ek. nádcukrot (nekem ez 13 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a cukornak.
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a nádcukrot, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).

Csokimáz

  1. Összemelegítjük a csokit a vajjal és a tejszínnel, figyelve, nehogy felforrjon, mert akkor nem lesz szép a csokimáz.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk, majd rétegezni fogjuk a csoki- és málnakrémmel.
  2. A csokikrémből elveszünk kb. 1 ek-nyit, ami majd a torta tetejére megy, és utána kettéosztjuk a csoki- és a málnakrémet is.
  3. Az 1. piskóta tetejére teszünk mindkettőből (a maradék csokikrém fele és a málnakrém fele). A 2. piskóta tetejére megy a csokikrém másik fele, a 3. piskóta tetejére a maradék málnakrém, majd a 4. piskóta tetejére a kevés csokikrém, amit az elején félretettünk.
  4. Hűtőbe tesszük a kész tortát kb. 1-2 órára (nálam ez egy egész éjszaka volt).
  5. Rácsra tesszük, leöntjük a csokimázzal, majd miután kicsit meghűlt, tortatálra tesszük, és díszítjük a friss gyümölcsökkel (eper, málna, áfonya).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 9627
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes málnás-csokis torta
NovakAndi 48 recept

Az egyik kedvenc cukrászom, "Erika süteményei" málnás csokitortája ihlette ezt a tortát. A karantén miatt sajnos most nem dolgozik, így nem tudtam tőle megrendelni, így kénytelen voltam kitalálni, és magamtól elkészíteni, legalább a tortához hasonló művet. A családom szerint nagyon finom lett, és mivel többen elkérték a receptet, így gondoltam, feltöltöm ide a receptet.

Hozzávalók

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...