Tejszínes málnás-csokis torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NovakAndi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tejszínes málnakrém
-
33g málna17 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
0 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
Tejszínes csokoládékrém
-
15g étcsokoládé82 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
1g habfixáló5 kcal
Kakaós piskóta
Csokimáz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
8g habtejszín22 kcal
Összeállítás
Összesen
460
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tejszínes málnakrém
-
400g málna208 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
0 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
Tejszínes csokoládékrém
-
180g étcsokoládé983 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
16g habfixáló60 kcal
Kakaós piskóta
Csokimáz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
90g habtejszín263 kcal
Összeállítás
Összesen
5531
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tejszínes málnakrém
-
19.9g málna10 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
-
1g zselatinfix1 kcal
Tejszínes csokoládékrém
-
9g étcsokoládé49 kcal
-
19.9g habtejszín58 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
-
0.8g habfixáló3 kcal
Kakaós piskóta
-
13.7g tojás17 kcal
-
6.5g nádcukor25 kcal
-
2 kcal
-
0.2g kukoricakeményítő1 kcal
-
0 kcal
-
4.5g tönkölybúza liszt15 kcal
-
0g só0 kcal
Csokimáz
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
-
1.5g vaj11 kcal
-
4.5g habtejszín13 kcal
Összeállítás
Összesen
275
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 30.9 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 82.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 207 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 50 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
460
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.9 g
Zsír
-
Összesen 371.4 g
-
Telített zsírsav 219 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 1757 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5051.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 1062 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 882 mg
-
Foszfor 2216 mg
-
Nátrium 713 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.8 g
-
Cukor 339 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 986.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2532 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 109 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 887 mg
-
Retinol - A vitamin: 2479 micro
-
α-karotin 87 micro
-
β-karotin 600 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2023 micro
Összesen
5531
kcal
- 4% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.5 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 49.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
275
kcal
Hozzávalók
Tejszínes málnakrém
-
200 ml habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
Tejszínes csokoládékrém
-
18 dkg étcsokoládé
-
400 ml habtejszín
-
2 csomag habfixáló
Kakaós piskóta
-
5 db tojás
-
130 g nádcukor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
-
90 g tönkölybúza liszt
-
1 csipet só
Csokimáz
-
15 dkg étcsokoládé
-
3 dkg vaj
-
90 ml habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
Tejszínes málnakrém
- A fagyasztott málnát kicsit felforraljuk az édesítővel.
- Pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek be krémbe. A tiszta édesített málnapüré kb. 30 deka lett nálam.
- Ehhez tesszük a 2 dl tejszínt, amit gyorsan összeforralunk a málnával, vigyázva, nehogy kicsapódjon.
- Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
- Amint kihűlt, kicsit felverjük, majd beletesszük a zselatinfixet (500 ml folyadékhoz elegendő).
Tejszínes csokoládékrém
- Az étcsokit megolvasztjuk a megmelegített tejszínben, amíg egyneművé nem válik. Ízlés szerint édesítjük.
- Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
- A hűtőből kivesszük, majd 2 csomag habfixálóval felverjük, amíg szép, kenhető, krémes állaga nem lesz.
Kakaós piskóta
- A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Kimérjük az 5 ek. nádcukrot (nekem ez 13 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a cukornak.
- A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a nádcukrot, majd a tojássárgáját.
- Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
- Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).
Csokimáz
- Összemelegítjük a csokit a vajjal és a tejszínnel, figyelve, nehogy felforrjon, mert akkor nem lesz szép a csokimáz.
Összeállítás
- A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk, majd rétegezni fogjuk a csoki- és málnakrémmel.
- A csokikrémből elveszünk kb. 1 ek-nyit, ami majd a torta tetejére megy, és utána kettéosztjuk a csoki- és a málnakrémet is.
- Az 1. piskóta tetejére teszünk mindkettőből (a maradék csokikrém fele és a málnakrém fele). A 2. piskóta tetejére megy a csokikrém másik fele, a 3. piskóta tetejére a maradék málnakrém, majd a 4. piskóta tetejére a kevés csokikrém, amit az elején félretettünk.
- Hűtőbe tesszük a kész tortát kb. 1-2 órára (nálam ez egy egész éjszaka volt).
- Rácsra tesszük, leöntjük a csokimázzal, majd miután kicsit meghűlt, tortatálra tesszük, és díszítjük a friss gyümölcsökkel (eper, málna, áfonya).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 88
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 9627
- Feltöltés dátuma: 2020. április 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NovakAndi
48 recept
Az egyik kedvenc cukrászom, "Erika süteményei" málnás csokitortája ihlette ezt a tortát. A karantén miatt sajnos most nem dolgozik, így nem tudtam tőle megrendelni, így kénytelen voltam kitalálni, és magamtól elkészíteni, legalább a tortához hasonló művet. A családom szerint nagyon finom lett, és mivel többen elkérték a receptet, így gondoltam, feltöltöm ide a receptet.