r
Nosalty Logó

Tejszínes krémleves piros bogyósokból

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Tejszínes krémleves piros bogyósokból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1157 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 2547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tejet, közben a puha vajat összekeverjük a liszttel. Amikor a tej forrni kezd, kis darabkákban beleszaggatjuk a lisztes vajat. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.
  2. A gyümölcsöt, ami lehet egy-, két-, vagy háromféle, robotgéppel a cukorral vagy mézzel összeturmixoljuk.
  3. Egy nagyobbacska keverőtálba szűrőt helyezünk, és a gyümölcspépet kanállal átsegítjük rajta. Így nagyon szép homogén gyümölcsmasszát kapunk, és a bogyósok apró magvai nem rontják el a krémleves élvezeti értékét. (A málnának pl. egész nagy és élvezhetetlen magja van.)
  4. A pépesítés után a kihűlt tejet a gyümölcshöz adjuk, és kézi habverővel összekeverjük. (Botmixert is használhatunk.) Hozzáadunk még fél liter főzőtejszínt, alaposan átkeverjük, és fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
  5. Tálaláskor megmaradt gyümölccsel, tejszínhabbal díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4469
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes krémleves piros bogyósokból
Tomatotree 262 recept

Ez a leves évekig csakis nyáron és kizárólag eperből készült, a gyerekeim bögreszámra itták. De elég rövid az eperszezon, lássuk be. :) Így került kipróbálásra szederből és málnából is. Mindegyik sikert aratott. A bogyósok egymással való házasítása pedig a mélyhűtő mindenkori tartalmának függvénye. Ha van időm az épp aktuális gyümölcsszezonban, műanyagpoharakban eleve átpasszírozva is fagyasztok le belőlük, akkor még kevesebb munkával elkészül ez a finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...