r
Nosalty Logó

Tejszínes krémleves piros bogyósokból

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Tomatotree
Tejszínes krémleves piros bogyósokból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

637
Kalória
10.5g
Fehérje
66.8g
Szénhidrátok
37g
Zsír
240.6g
Víz
110g
Koleszterin
4.9g
Rost
57.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    240.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    147.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2918.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    962.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1157 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    376 micro
Összesen 2547 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. Feltesszük forrni a tejet, közben a puha vajat összekeverjük a liszttel. Amikor a tej forrni kezd, kis darabkákban beleszaggatjuk a lisztes vajat. Folyamatosan keverjük, míg kissé besűrűsödik, majd félretesszük hűlni.
  2. A gyümölcsöt, ami lehet egy-, két-, vagy háromféle, robotgéppel a cukorral vagy mézzel összeturmixoljuk.
  3. Egy nagyobbacska keverőtálba szűrőt helyezünk, és a gyümölcspépet kanállal átsegítjük rajta. Így nagyon szép homogén gyümölcsmasszát kapunk, és a bogyósok apró magvai nem rontják el a krémleves élvezeti értékét. (A málnának pl. egész nagy és élvezhetetlen magja van.)
  4. A pépesítés után a kihűlt tejet a gyümölcshöz adjuk, és kézi habverővel összekeverjük. (Botmixert is használhatunk.) Hozzáadunk még fél liter főzőtejszínt, alaposan átkeverjük, és fogyasztás előtt pár órára behűtjük.
  5. Tálaláskor megmaradt gyümölccsel, tejszínhabbal díszíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc

Ez a leves évekig csakis nyáron és kizárólag eperből készült, a gyerekeim bögreszámra itták. De elég rövid az eperszezon, lássuk be. :) Így került kipróbálásra szederből és málnából is. Mindegyik sikert aratott. A bogyósok egymással való házasítása pedig a mélyhűtő mindenkori tartalmának függvénye. Ha van időm az épp aktuális gyümölcsszezonban, műanyagpoharakban eleve átpasszírozva is fagyasztok le belőlük, akkor még kevesebb munkával elkészül ez a finomság.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tradicionális minestrone

Ha van olyan recept, ami tökéletesen megtestesíti a tradicionális olasz konyha szerény gazdagságát, egészen biztosan a minestrone az. A leves, amit bármelyik évszakban megfőzhetünk a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hatlapos Eszterházy-torta

A burgenlandi kirándulásunk után szereztem meg a receptet, nem is akárhonnan, az Eszterházy szakácskönyvből. Ennek ellenére nem állítom, hogy ez az eredeti, hiszen máig tisztázatlan, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!