r
Nosalty Logó

Tejszínes-kakukkfüves gombaleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Tejszínes-kakukkfüves gombaleves
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gombaleves

327
Kalória
5.7g
Fehérje
15.1g
Szénhidrátok
22.4g
Zsír
178.9g
Víz
46.7g
Koleszterin
2.1g
Rost
5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 1303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Gombaleves

Összesen 52 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1644 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    178.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 327 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6575.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    5653 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    715.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    531 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 1303 kcal
  • 3% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

Gombaleves

  1. Kezdjük el melegíteni egy fazékban az olívaolajat és a vajat, amihez adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Alacsony lángon pároljuk üvegesre.
  2. Ezután mehet bele a cikkekre vágott gomba, a préselt fokhagyma, só és bors. Pároljuk a gombát addig, amíg teljesen elfő a leve, és szépen elkezd karamellizálódni. Kavargassuk, és a képződő pörzsanyagot mindig kaparjuk fel, hogy ne égjen oda. Akkor jó a gomba, amikor szép mély barna lesz, így lesz igazán intenzív az íze.
  3. Húzzuk félre, és szórjuk meg pirospaprikával, kavarjuk el. Öntsük hozzá a fehérbort, amit forraljunk alaposan vissza. Ekkor már a hagyma is szép krémesre szétfőtt benne. Ezután húzzuk fel alaplével, adjunk hozzá kakukkfüvet, és főzzük pár percig.
  4. Készítsünk közben egy tejfölös habarást, aztán adjuk hozzá a leveshez (hőkiegyenlítéssel), végül a tejszínt. Forraljuk ki pár perc alatt a levest.
  5. Fokhagymás, kakukkfüves krutonnal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Ez a gombaleves a gomba intenzív ízére épül, amit a gondos lepirításnak köszönhet, ezáltal mély, karamellizált jegyeket kapott. A tejszíntől selymes, a tejfölös habarástól gazdag, enyhén savanykás. A fehérbor kellemes savasságot kölcsönöz neki. A kakukkfű florális és enyhén citrusos aromája tökéletesen kiegészíti a gombát. Tálaláskor kakukkfüves-fokhagymás krutonnal koronáztam meg, ami ropogós textúrájával és intenzív ízével tökéletes kiegészítője a gombalevesnek.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán krumplileves

Senkinek nem kell lemondania a magyaros ízekről: még azoknak sem, akik vegán étrend szerint étkeznek. Ebben a burgonyalevesben egy szemernyi állati eredetű alapanyag sincs, mégis hozza azt a ...

Lakos Benedek

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!