r
Nosalty Logó

Tejszínes gombás rakott makaróni baconnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes gombás rakott makaróni baconnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    287 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    413 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3390.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    1724 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1251.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2253 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    622 micro
Összesen 3656 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    541 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. A kockára vágott szalonnát és bacont, ha nem elég zsíros, egy serpenyőben kevés olajon elkezdjük sütni.
  3. Ha kellően átsült, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a negyedekbe vágott csiperkegombát.
  4. Amikor a gomba és a hagyma is megdinsztelődött, felöntjük a tejszínnel, és hozzáadjuk a lereszelt sajt kicsit több, mint felét. Ízesítjük sóval, borssal, és reszelünk bele szerecsendiót. Hagyjuk, hadd főljenek még össze kicsit az ízek, majd ha jónak ítéljük, vegyünk le a tűzről, és keverjük hozzá a már leszűrt makaróni tésztához.
  5. Vegyük elő a jénai tálat, kevés olajjal kenjük be, és öntsük bele a már összekevert tésztát. Szépen simítsuk el a tetejét, és tegyük rá a felszeletelt paradicsom karikákat. Szórjuk meg zsemlemorzsával és a maradék füstölt sajttal.
  6. Előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük. Az utolsó 5-10 percben bekapcsolhatjuk a grillező funkciót, hogy szépen megpiruljon a sajt a tetején.
  7. Pár perc pihentetés után melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7610
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Barátaimnak készítettem szombat este. Egy egyszerű spagettinél több volt, de mégsem túl bonyolult. Mindenkinek ízlett, csak ajánlani tudjuk. Jó étvágyat!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...