r
Nosalty Logó

Tejszínes gombaleves sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes gombaleves sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1053.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    228 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.4 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4214.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1172 mg
  • Nátrium
    1584 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    911 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 1316 kcal
  • 3% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a gombát és a hagymát. Felkockázzuk őket (gomba fejét szoktam csak belerakni). Hagymát jó apróra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk őket.
  2. Ha már kellően összefonnyadtak, megszórjuk a liszttel, pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
  3. Még forrás előtt beleöntjük a tejszínt (én mindig habtejszínt használok főzéshez is, mert magasabb a zsírtartalma, mint a főzőtejszínnek, így finomabb az étel), és csíkokra vágva beletesszük a sajtot. (érdekes kis golyócskák lesznek belőle, ahogy megolvad)
  4. Sózzuk, borsozzuk, felforraljuk (1x rottyanjon), aztán kész is!
  5. Apróra vágott petrezselyemmel díszíthetjük a tetejét.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6800
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom ezt a levest, nagyon tartalmas, laktató. Szerintem egy jó kis édesség elég utána ebédre :-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...