r
Nosalty Logó

Tejszínes-gesztenyés szelet

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Walaky
Tejszínes-gesztenyés szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Krém

720
Kalória
14.2g
Fehérje
77.8g
Szénhidrátok
38g
Zsír
105.4g
Víz
303.9g
Koleszterin
2.6g
Rost
28.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6406.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Egy (36x21 cm-es) tepsit kivajazunk, belisztezzük, a sütőt előmelegítésre bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső sütésre állítva. (Később már az egyszerűbb megoldást választottam, sütőpapírral béleltem ki a jénai tepsit - más tepsit is lehet használni -, így könnyebb volt kiemelni, majd visszatenni egy művelet után.)
  2. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a cukrokat egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, 1 evőkanál rumot, a vizet, s jól kikeverjük, csomómentesre.
  3. Ehhez a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk, s szépen, óvatosan összeforgatjuk.
  4. Beleöntjük az előkészített tepsibe, elegyengetjük, s be az előmelegített sütőbe.
  5. Körülbelül 40-45 perc alatt készre sül. Még melegen egy másik tepsi hátoldalára, melyre sütőpapírt helyeztünk, kiborítjuk. Amikor kissé már hűlt, megfordítjuk, s levágunk, egy fél-1 cm-es vastagságú lapot a tetejéről, s a vastagabb tésztát óvatosan visszahelyezzük a tepsijébe, amiben sült. A levágott vékony lapot kisebb négyzetekre vágjuk, s félretesszük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
  7. Ezt a krémet a tepsiben lévő tésztára egyenletesen elkenjük, s a tetejét reszelt étcsokoládéval vonjuk be, díszítjük. (Van, hogy olvasztott csokoládéval vonom be, de most nem volt időm, így gyorsabban elkészült, s az ízéből sem vesztett semmit.)
  8. Nagyon - nagyon finom lett, mindenki megelégedésére! Fogyasztáskor kínálhatunk mellé magozott meggybefőttet, isteni hozzá csipegetve az íze!

Krém

  1. Az előző este a mélyhűtőből kivett, felengedett gesztenyemasszát villával jól szétnyomkodjuk, adunk hozzá kevés tejet, ízlés szerint porcukrot, 1 evőkanál rumot, s krémszerűvé keverjük.
  2. A habtejszínt a csipet sóval kemény habbá verjük 2 habfixálóval, s a 2/3 részét a gesztenyés masszával elegyítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x21x6

Egyszer kivettem a fagyasztóból 2 csomag gesztenyemasszát, gondoltam, másnap este készítek pürét.... meggondoltam magam, mert valami süteményfélére vágyott a család.... szétnéztem, mi van otthon..... s ezt "ütöttem össze" egy kellemes estén, mert mindent a családért a jelszavam.... az ehhez való hozzávalókból mindig van otthon tartalék :)..... érdemes volt "összeütnöm", nagyon ízlett mindenkinek..... sőt, lett még egy új süti is, amiről fotó nincs, de az ajánlásban leírom :) ...... mindenki elégedett volt, és ez volt számomra a lényeg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!