Tejszínes eperleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g eper75 kcal
-
50g xilit120 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
86 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
200g víz0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
664
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
30g eper9 kcal
-
6g xilit14 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
24g főzőtejszín31 kcal
-
24g víz0 kcal
-
12g fehérbor10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
79
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 187.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
167
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 70 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 749.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 267 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 139 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 663.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 140 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 190 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
664
kcal
- 1% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
-
1 csomag vaníliás cukor
-
200 ml főzőtejszín
Elkészítés
- Az epret alaposan megmossuk, egyforma darabokra aprítjuk.
- Kisebb méretű fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi (a hozzávalókban szereplő mennyiség csak nagyon körülbelüli), feltesszük főni.
- Ha már forr, alacsony lángra tesszük, és hozzáöntjük a fehérbort.
- A tejszínben kikeverjük a pudingport, a főzőléből néhány evőkanálnyit belemerítünk, összekeverjük, majd ezt az egészet folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a boros-cukros eperleves alaphoz. Ha túl sűrű, öntünk még hozzá vizet.
- Jól összekeverjük, összeforraljuk, ezután azonnal levesszük a tűzről. Hidegen-melegen is fogyasztható.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 28424
- Feltöltés dátuma: 2014. április 08.
Ajánló
Turmixolhatjuk krémlevesnek is, de én szeretem a gyümölcsdarabokat benne. A tetejére nyomhatunk tejszínhab bóbitát, esetleg meghinthetjük egy csipet fahéjjal.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Gyönyörű, illatos, zamatos epret vettem leárazva, és megkívántam az eperlevest. Lusta voltam receptet keresni, így összedobtam ezt.