r
Nosalty Logó

Tejszínes csokifánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Tejszínes csokifánk
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Összesen 508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Összesen 4054 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 508 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    69.8 g

Zsír

  • Összesen
    233.3 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2247.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    857 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.7 g
  • Cukor
    216 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    973 mg
  • Retinol - A vitamin:
    759 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 4054 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet a sóval, a margarinnal, a zsírral felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg az edény oldalától elválik.
  2. Átöntjük egy másik edénybe, és robotgéppel kikeverjük úgy, hogy közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgákat.
  3. Sütőpapírral bélelt vagy olajjal jól kikent tepsibe nyomózsákból karikákat formázunk távol egymástól, mert nagyon megnőnek sütés közben. 200 fokon légkeveréses sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Bevonáshoz

  1. Ha kihűltek a fánkok, bevonjuk a tetejüket az olajjal megolvasztott csokival. Ha megdermedt, a tetejüket levágjuk, és félretesszük.

Töltéshez

  1. A krémhez a tojásfehérjét 8 dkg cukorral habbá verjük. Közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingot, és forrón a habhoz keverjük. Még melegen csillagcsöves nyomózsákból a fánkok aljára krémet teszünk.
  2. Ha kihűltek, a felvert hulalából is nyomunk mindegyikre, és ráhelyezzük a csokis tetőket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1245
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes csokifánk
Nikóka 172 recept

Ez a recept is csupa csoki, ahogy szeretjük! A krémes krémjét változtattam csokisra!

Hozzávalók

Tésztához

Bevonáshoz

Töltéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...