r
Nosalty Logó

Tejszínes-csirkés quiche

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tejszínes-csirkés quiche
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

776
Kalória
43g
Fehérje
45.2g
Szénhidrátok
46.4g
Zsír
214.7g
Víz
303.3g
Koleszterin
2g
Rost
4.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5584.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 3103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 219 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A quiche tészta hozzávalóitegy mély tálban összegyúrjuk. Tényleg összeáll pár perc alatt, és mehet a hűtőbe pihenni.
  2. Kevés olajon megpároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára sütjük.
  3. Közben kibéleljük a sütőformát (27 cm átmérőjű, kerek, de ha ilyen éppen nincs otthon, bármilyen sütőformába tehetjük.) A lényeg, hogy legalább 2-3 cm-es pereme legyen a tésztának. 10 percre tegyük be a tésztát a sütőbe, és félig megsütjük a tésztát. 10 perc után kivesszük, és a felhólyagosodott részeket villával kipukkasztjuk.
  4. Jöhet rá a töltelék. Ha ezzel megvagyunk, meglocsoljuk a tojássárgájával elkevet tejszínnel. 5-6 db mozzarella karikát teszünk a tetejére, és rászórunk 20 dkg reszelt trappista sajtot.
  5. Ezek után mehet a sütőbe. 180 fokon, 45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27

Ami egy olasznak a pizza, az egy francia számára a quiche, mi magyarok pedig élvezhetjük mindkét nemzet gasztronómiai specialitását. Ha már múltkor az olasz nemzeti ételnek számító pizzát készítettem el házilag, most egy másik nemzet étele keltette fel a kíváncsiságomat, és ez a francia quiche. Tradicionális verziója a Quiche Lorraine, amely hivatalosan szalonnával készül. Így maximum a család férfitagjai számára lehetne érdekes, ezért én egy light-osabb verzióját készítettem el, csirkés-tejszínes töltelékkel. De igazából bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!