r
Nosalty Logó

Tejszínes-csirkés quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-csirkés quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    390 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    383 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 776 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5584.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1535 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    1367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1560 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    774 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1532 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    480 micro
Összesen 3103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A quiche tészta hozzávalóitegy mély tálban összegyúrjuk. Tényleg összeáll pár perc alatt, és mehet a hűtőbe pihenni.
  2. Kevés olajon megpároljuk a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, borsozzuk és aranybarnára sütjük.
  3. Közben kibéleljük a sütőformát (27 cm átmérőjű, kerek, de ha ilyen éppen nincs otthon, bármilyen sütőformába tehetjük.) A lényeg, hogy legalább 2-3 cm-es pereme legyen a tésztának. 10 percre tegyük be a tésztát a sütőbe, és félig megsütjük a tésztát. 10 perc után kivesszük, és a felhólyagosodott részeket villával kipukkasztjuk.
  4. Jöhet rá a töltelék. Ha ezzel megvagyunk, meglocsoljuk a tojássárgájával elkevet tejszínnel. 5-6 db mozzarella karikát teszünk a tetejére, és rászórunk 20 dkg reszelt trappista sajtot.
  5. Ezek után mehet a sütőbe. 180 fokon, 45 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4968
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Ajánló

Bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően, húsos, de akár vega verzióban is elkészíthető. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ami egy olasznak a pizza, az egy francia számára a quiche, mi magyarok pedig élvezhetjük mindkét nemzet gasztronómiai specialitását. Ha már múltkor az olasz nemzeti ételnek számító pizzát készítettem el házilag, most egy másik nemzet étele keltette fel a kíváncsiságomat, és ez a francia quiche. Tradicionális verziója a Quiche Lorraine, amely hivatalosan szalonnával készül. Így maximum a család férfitagjai számára lehetne érdekes, ezért én egy light-osabb verzióját készítettem el, csirkés-tejszínes töltelékkel. De igazából bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint, és a szezonalitástól függően.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...