r
Nosalty Logó

Tejszínes-brokkolis csirkemáj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
szépróza
Tejszínes-brokkolis csirkemáj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2805 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    863 micro
Összesen 325 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    933 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1138 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    718.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8491 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    228 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1633 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8415 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    852 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    2589 micro
Összesen 976 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    764 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    757 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat, a sonkahagymákat és a brokkolit tisztítsuk meg, és vágjuk fel: a májat falatnyi darabokra, a sonkahagymát apró kockákra, a brokkolit pedig szedjük rózsáira.
  2. Készítsük elő a brokkolit ízlés szerint - pároljuk elő párolóedényben, blanchírozzuk vagy főzzük elő.
  3. Egy nagyobb serpenyőben kis sóval pirítsuk üvegesre a sonkahagymát az olajon.
  4. Adjuk hozzá a májat, pirítsuk fehéredésig.
  5. Adjuk hozzá a brokkolit, nyomjuk rá a fokhagymát, éslefedve pároljuk még néhány percig.
  6. Öntsük rá a tejszínt, forraljuk össze.
  7. Adjuk hozzá a fűszereket, a mustárt és a sajtot.
  8. Addig főzzük, míg a sajt felolvad.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4082
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Csak kísérletezőknek, mivel nem megszokott az ízvilága :-) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes-brokkolis csirkemáj
szépróza 96 recept

A hűtő tartalmának random konbinációja. :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...