Tejmentes joghurt
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
RAW
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 428.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 200 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
246
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.5 g
Zsír
-
Összesen 131.3 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2572.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 602 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 674 mg
-
Foszfor 1203 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 410.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 59 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 123 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
1475
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
227
kcal
Elkészítés
- A mandulát vízben 24 óráig áztatjuk.
- Átmossuk, az áztatás után ígykönnyedénel tudjuk távolítani a héját(én rajta hagytam).
- Kevés vízzel jól összedaráljuk, turmixoljuk.
- A probiotikumot jól összedolgozzuk a madulakrémmel. Letakarva szobahőmérsékleten kb 12 óráig érleljük. A 12 óra elteltévelhidegen tároljuk.
- Édesítjük, ízlés szerint gyümölccsel ízesíthetjük.
- Elkészítettem: 65 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 10906
- Feltöltés dátuma: 2012. április 19.
Ajánló
Mindenkinek nagyon tudom ajánlani, ugyanis nagyon finom és egészséges. Tej és laktózérzékenységben szenvedőknek, és vega étkezéshez.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
RAW
137 recept
Az egyik receptemben gyümölcsös joghurtot készítettem mandulával. Így arra gondoltam felteszem az alapreceptet is. A mandula az áztatás során a vizet felszívja, így édesebb és egészen megpuhul. Mindenféle adalékanyag nélkül egészen pudingos állagúra szilárdul, így könnyedén ki tudtam borítani, ami a képen is jól látható. Így azok a gyermekek, akik tej vagy laktózérzékenységben szenvednek is fogyaszthatnak finom joghurtot probiotikummal.