r
Nosalty Logó

Tejmentes joghurt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
RAW
Tejmentes joghurt
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    428.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 246 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    602 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    674 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1475 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mandulát vízben 24 óráig áztatjuk.
  2. Átmossuk, az áztatás után ígykönnyedénel tudjuk távolítani a héját(én rajta hagytam).
  3. Kevés vízzel jól összedaráljuk, turmixoljuk.
  4. A probiotikumot jól összedolgozzuk a madulakrémmel. Letakarva szobahőmérsékleten kb 12 óráig érleljük. A 12 óra elteltévelhidegen tároljuk.
  5. Édesítjük, ízlés szerint gyümölccsel ízesíthetjük.
  • Elkészítettem: 65 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 10906
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Ajánló

Mindenkinek nagyon tudom ajánlani, ugyanis nagyon finom és egészséges. Tej és laktózérzékenységben szenvedőknek, és vega étkezéshez.

Receptkategóriák

Az egyik receptemben gyümölcsös joghurtot készítettem mandulával. Így arra gondoltam felteszem az alapreceptet is. A mandula az áztatás során a vizet felszívja, így édesebb és egészen megpuhul. Mindenféle adalékanyag nélkül egészen pudingos állagúra szilárdul, így könnyedén ki tudtam borítani, ami a képen is jól látható. Így azok a gyermekek, akik tej vagy laktózérzékenységben szenvednek is fogyaszthatnak finom joghurtot probiotikummal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...