r
Nosalty Logó

Tejfölös-túrós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BSTimea
Tejfölös-túrós csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 738 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 4428 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Hús

Köret

Összesen 186 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1497.5 g
  • Cink
    219 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    22 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    101 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 738 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    389.7 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    777 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8985.1 g
  • Cink
    1314 mg
  • Szelén
    549 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    1021 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    4136 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1281.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    130 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1296 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 4428 kcal
  • 18% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk, majd picit megsózzuk.
  2. A túrót, a tejfölt, a tömlős sajtot és a fűszereket alaposan összekeverjük.
  3. Egy jénai tálat kikenünk kevés olívaolajjal, majd ráfektetjük a húsdarabokat.
  4. A túrós tejfölös krémből keveset rákenünk a húsra, majd rápakoljuk a nagy karikákra vágott hagymát. Rátesszük a maradék túrós-tejfölös krémet.
  5. A tetejét meghintjük kevés fűszerpaprikával és apróra vágott petrezselyemmel. Alufóliával borítjuk, és 250 fokon, alul-felül sütéssel kb. 45-60 percig sütjük. A végén alufólia nélkül pirítjuk egy picit.

Köret

  1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 138
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8432
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 22.

Ajánló

Ha valaki a túrót nem édesen kívánja, vagy esetleg gyorsan és egyszerűen kell egy ebéd :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-túrós csirke
BSTimea 2 recept

Volt itthon közeli lejáratú túróm, így gyorsan kreálnom kellett egy receptet.

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...