r
Nosalty Logó

Tejfölös-tojásos zöldbabsaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
RAW
Tejfölös-tojásos zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 93 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    568 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1152 micro
Összesen 280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1922.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    635 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1705 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3456 micro
Összesen 841 kcal
  • 5% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    387 micro
Összesen 93 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megpároljuk. Kb. 3-4 cm hosszúak legyenek.
  2. A tojásokat héjában megfőzzük. Megpucoljuk, és felszeleteljük.
  3. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és enyhén besózzuk, ha nagy a hagyma, akkor kevesebb is elég, mint a megadott mennyiség.
  4. A bacont megsütjük, a zsírt leitatjuk róla. Apró darabokra vágjuk.
  5. A tejfölt, kefírt, cukrot, majonézt és a fűszereket jól összekeverjük.
  6. Tegyük a babot, tojást, levétől leszűrt hagymát egy tálba.
  7. Keverjük bele a krémet, és szórjuk me a baconnal.
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11090
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 25.

Ajánló

Köretként vagy önmagában is finom, nagyon laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomnak készült, akinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...