Tejfölös-tojásos rakott krumpli
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
2497
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 29.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1244.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 191 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 278 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 177.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
417
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.2 g
Zsír
-
Összesen 175.2 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1654 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7469.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1148 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 260 mg
-
Foszfor 1665 mg
-
Nátrium 4241 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1063.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1449 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 299 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 1149 mg
-
Retinol - A vitamin: 1434 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 32 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1780 micro
Összesen
2497
kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 416.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, amikor megfőtt kihűtjük és megpucoljuk.
- A tojásokat megfőzzük és megpucoljuk.
- A szalonnát apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben zsírjára sütjük.
- Egy jénai tepsit kikenjük a vajjal.
- A burgonyát karikára vágjuk, és elkezdjük a rétegezést a tepsibe.
- Egy réteg karikára vágott burgonya, egy réteg karikára vágott tojás, sózzuk ízlés szerint, meglocsoljuk a szalonna zsírjával, szórunk rá a szalonna darabkákból is, majd meglocsoljuk tejföllel. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
- A tetejére reszeljük a sajtot.
- Előmelegített sütőben jól összesütjük az egészet.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 23363
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én így készítem a tojásos rakott krumplit.