r
Nosalty Logó

Tejfölös-tárkonyos zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
bridge
Tejfölös-tárkonyos zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2053.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1566 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3255 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1647 micro
Összesen 426 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    122.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8214.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    6264 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2929.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    158 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    5004 micro
  • β-karotin
    13022 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6587 micro
Összesen 1710 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 53 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Afehérrépát ésa zellertmegpucoljuk, és félbevágjuk (aki szereti, vághatja kisebbre is, de én ki szoktam venni).
  2. Az egyik sárgarépát vékony karikákra szeleteljük, a másik sárgarépát és a krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd beleteszzük a zölségeketa borsóval együtt (de a reszelt burgonya és répa nélkül). Pár percig dinszteljük őket az olajon, majd rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és gyorsan felöntjük egy kis vízzel.
  4. Egy kis párolás után felöntjük vízzel, és ízesítjük sóval, leveskockával, ételízesítővel.
  5. Mielőtt teljesen puhára főnea zöldség, beletesszük a reszelt répát és burgonyát is.
  6. A tejföltösszekeverjük a liszttel és a levesből kiemelt 2 merőkanállével úgy, hogy csomómentes legyen.
  7. Behabarjuk a levest a tejfölös szósszal és a tárkonnyal, majd újra felforraljuk. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 227
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 61418
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 14.

Ajánló

Aki hiányolja a húsos falatokat a levesben, akkor próbálja ki füstölt virslivel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok vegetáriánus, de jobban szeretem azokat a leveseket, amelyekben nincsen hús. Ezért dobtam össze egy ilyen "ami volt a hűtőben" levest. Nagyon gyorsan kész van, és igazán ízletes a végeredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...