Tejfölös sült újburgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
382
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1525
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 460.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 225.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 234 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 603 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 767 micro
Összesen
382
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 89.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 586 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1840.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 426 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 838 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 901.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 934 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 219 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 761 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 732 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2411 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3069 micro
Összesen
1525
kcal
- 3% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 131 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 172 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonya héját ledörzsöljük.
- Kevés, enyhén sós vízben fedő alatt puhára pároljuk.
- A felvert tojást, az apróra vágott petrezselymet a tejfölbe keverjük.
- A hőálló tálban a vajat megolvasztjuk.
- A megfőtt, leszűrt burgonyát beleigazítjuk.
- A tejfölös masszával nyakon öntjük.
- Sütőben rózsaszínűre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 10765
- Feltöltés dátuma: 2011. június 22.
Ajánló
Száraz fehérbort ajánlok mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Nagyon különleges köret, pláne, hogy újburgonyából készül. Az enyém lehetett volna rózsaszínűbb is, de kevés volt az időm, és nagyon éhesek voltunk. Rántott sajtot és rántott húst készítettem mellé. A burgonyát bedobtam a sütőbe, míg készült kirántottam a sajtot és a húst, s már kész is volt az ebéd!