r
Nosalty Logó

Tejfölös sertésraguleves Olgitól

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Németi Olga
Tejfölös sertésraguleves Olgitól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
24.5g
Fehérje
47.5g
Szénhidrátok
16.7g
Zsír
714g
Víz
77.5g
Koleszterin
4.2g
Rost
6.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    714 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    649 micro
  • β-karotin
    1649 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 439 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2606.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    2856 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    908 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    2595 micro
  • β-karotin
    6595 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 1757 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    78 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    39 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A kockára vágott vöröshagymát megpirítjuk fél mk köménymaggal, majd rátesszük az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, pár percig pirítjuk, és jöhet a husi - amit szintén pirítunk, mégpedig kifehéredésig.
  2. Ekkor tesszük rá a zöldségeket, sót, borsot, natúr ételízesítőt, és fedő alatt pároljuk kb. 10 percig. Felöntjük vízzel, és készre főzzük.
  3. Mikor a hús puha, beletesszük a tésztát. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és a kész levest behabarjuk.
  4. Tálaláskor megszórjuk vágott petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Nagyon szeretjük a raguleveseket, ez az egyik kedvencünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ajo blanco

Az ajo blanco egy spanyol hideg leves, aminek az alapját a mandula és kenyér alkotja, amit szőlővel és olívaolajjal tálalnak. Igazán különleges, frissítő leves a maga nemes ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!