r
Nosalty Logó

Tejfölös-mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Brizsó
Tejfölös-mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 338 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1349 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1555 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 338 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6220 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    3038 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 1349 kcal
  • 20% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott, megtisztított csirkemellfilét vágjuk kockára, adjuk hozzá a tejfölt, mustárt, aprított fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni, amíg az általunk választott köretet előkészítjük.
  2. Egy kisebb tepsit kenjünk ki olajjal, és öntsük bele a húst.
  3. Reszeljünk sajtot a tetejére, és fedjük le alufóliával. 170 fokon süssük 20 percig (alul-felül sütéssel), majd a fóliát levéve 200 fokon 10 percig pirítsuk (felső sütéssel) a sajtot a tetején.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 326
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 186
  • Össznézettség: 89268
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 14.

Ajánló

Bármilyen körettel ideális, kipróbáltuk krumplival, rizzsel és tésztával is. Többféleképpen elkészítettük már, gombával, paradicsommal, kukoricával, lila hagymával, póréhagymával, mindegyik ideális választás. A képen látható verzió édes kukoricával és gombával megbolondítva készült.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Brizsó 14 recept

Édesanyám féle rántott hús adta az alapötletet. Ő a húst megkeni mustárral, amit mi is nagyon szeretünk, ezt gondoltuk tovább. Első alkalommal hagytuk egészben a húst, de minél többször, többféleképpen készítettük el, annál inkább erősödött az elhatározás, a csirke aprítva sokkal jobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...