r
Nosalty Logó

Tejfölös kolbászos lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Tejfölös kolbászos lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13226.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    8403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. 1 kisebb burgonyát meghámozunk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük.
  2. A levét leöntjük, és kb. 2 dl-be langyosan belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukorral felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat, a reszelt fokhagymát, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  4. Melegebb helyre téve duplájára kelesztjük.
  5. Kizsírozott tepsibe vizes kézzel elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
  6. Kivesszük a félig megsült tésztát, rásimítjuk a fokhagymást tejfölt, megszórjuk a sült hagymás kolbásszal. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.

Töltelék

  1. A szalonnát kisütjük.
  2. A hagymát felvágjuk, és kevés kisült szalonnazsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és átsütjük.
  3. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát, és elkeverjük. Az elősütött tésztára simítjuk a tejfölt, megszórjuk a hagymás kolbásszal.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Ajánló

Elősütni a tésztát. A hagymát is megéri kisütni, sokkal finomabb lesz, a szalonnát pedig kisütni, hogy ne legyen túl zsíros.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A töki pompos receptje adott ötletet, de mivel nem szeretik a vastag tésztát, ezért a receptet átdolgoztam. Kevesebb burgonyával készítettem. A töltelék szintén ízlés szerint került a tészta tetejére.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...