Tejfölös kolbászos lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
helena26
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
67g finomliszt243 kcal
-
4 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
0g cukor2 kcal
-
1g só0 kcal
-
63 kcal
-
33g víz0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
Töltelék
-
33g tejföl66 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
50g csípős kolbász226 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
Összesen
1027
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
400g finomliszt1456 kcal
-
20g friss élesztő21 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
4g só0 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g víz0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Töltelék
-
200g tejföl396 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
300g csípős kolbász1356 kcal
-
300g sajt1056 kcal
-
270g lilahagyma98 kcal
Összesen
6157
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tészta
-
19.5g finomliszt71 kcal
-
1 kcal
-
4.9g burgonya3 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
9.7g víz0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
Töltelék
-
9.7g tejföl19 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
9.7g füstölt szalonna64 kcal
-
14.6g csípős kolbász66 kcal
-
14.6g sajt51 kcal
-
13.1g lilahagyma5 kcal
Összesen
299
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.8 g
Zsír
-
Összesen 71.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2204.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 1400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 145.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 198 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
1027
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 429.7 g
-
Telített zsírsav 175 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13226.6 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 2321 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 2038 mg
-
Nátrium 8403 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 362.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 874.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 63 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 387 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 1187 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
6157
kcal
- 11% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.9 g
Zsír
-
Összesen 20.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 643.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 409 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
40 dkg finomliszt
-
2 dkg friss élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 kávéskanál só
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
2 dl víz
-
2 gerezd fokhagyma
Töltelék
-
200 g tejföl
-
3 gerezd fokhagyma
-
20 dkg füstölt szalonna
-
30 dkg csípős kolbász
-
30 dkg sajt
-
3 közepes db lilahagyma
Elkészítés
Tészta
- 1 kisebb burgonyát meghámozunk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük.
- A levét leöntjük, és kb. 2 dl-be langyosan belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukorral felfuttatjuk.
- Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat, a reszelt fokhagymát, és jól kidolgozzuk a tésztát.
- Melegebb helyre téve duplájára kelesztjük.
- Kizsírozott tepsibe vizes kézzel elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
- Kivesszük a félig megsült tésztát, rásimítjuk a fokhagymást tejfölt, megszórjuk a sült hagymás kolbásszal. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.
Töltelék
- A szalonnát kisütjük.
- A hagymát felvágjuk, és kevés kisült szalonnazsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és átsütjük.
- A tejfölbe reszeljük a fokhagymát, és elkeverjük. Az elősütött tésztára simítjuk a tejfölt, megszórjuk a hagymás kolbásszal.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3456
- Feltöltés dátuma: 2016. március 14.
Ajánló
Elősütni a tésztát. A hagymát is megéri kisütni, sokkal finomabb lesz, a szalonnát pedig kisütni, hogy ne legyen túl zsíros.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
helena26
458 recept
A töki pompos receptje adott ötletet, de mivel nem szeretik a vastag tésztát, ezért a receptet átdolgoztam. Kevesebb burgonyával készítettem. A töltelék szintén ízlés szerint került a tészta tetejére.