r
Nosalty Logó

Tejfölös epercsoda

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Tejfölös epercsoda
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 382 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    78.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1526 kcal
  • 1% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epret villával pépesre/darabosra nyomkodjuk.
  2. Hozzákeverjük a vaníliarúd belsejét, a reszelt citromhéjat és a porcukrot. (Ez epertől függően változhat!)
  3. Ráöntjük a hideg tejfölt, elkeverjük ,és már tálaljuk is! Persze hagyni kellene az epret a cukorral kicsit állni, aztán a tejföllel elkeverve hűtőbe tenni 1 órára, de erre nálunk esély sincs! :) Én előző este beteszem az epret a hűtőbe a tejföl mellé, így amint kész, már lehet is enni! :)
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11622
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Férjem gyerekkori kedvence. Most már én is tudom, hogy nem véletlenül, hiszen ez egy mennyei finom desszert!! Soha nem gondoltam volna, hogy az eper tejföllel elkeverve ilyen ellenállhatatlanul ízletes tud lenni. Szerencsére gyerekeink már most megkóstolhatták, nem kellett nekik olyan sokat várniuk, mint nekem. Csak győzzem eperrel... :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...