r
Nosalty Logó

Tejfölös-áfonyás kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Tejfölös-áfonyás kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 1806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 7223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Mázhoz

Összesen 345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1211.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 1806 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    244.3 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4846.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    930 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    2115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1218.8 g
  • Cukor
    916 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2068 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1147 micro
Összesen 7223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban.
  2. A puha vajat a kétféle cukorral és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük, egy robotgép segítségével. Továbbra is keverve, kisebb adagokban hozzáadjuk a vanília kivonattal elkevert tojásokat, duplájára habosítjuk.
  3. Ezután kisebb fokozatra állítjuk a robotgépet, és háromszori adagban belekeverjük a tejölt és a lisztet.
  4. Egy kevés liszttel átforgatjuk az áfonyát, majd egy keverőlapát segítségével a masszába forgatjuk.
  5. Egy kikent, lisztezett kuglófformába kanalazzuk, tetejét elsimítjuk.
  6. Sütés: 180 fokra előmelegített sütőben kb. 55-60 percig (tűpróba!).
  7. A sütőből kivéve 20 percig a formában hagyjuk hűlni, ezután rácsra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
  8. Végül rácsurgatjuk a cukormázat, és száradni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3240
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös-áfonyás kuglóf
Katharosz 499 recept

John Barriceli "Everyday Baking" című műsorából való ez a recept. Nagyon szeretem, ahogy készíti a süteményeit, úgy gondoltam tesztelem, hogy milyen lehet, hát tényleg finom! A tejföltől nagyon finom, zamatos lesz az állaga, csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Tésztához

Mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...