r
Nosalty Logó

Tavaszi zöldborsókrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
nemgabi
Tavaszi zöldborsókrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1471.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    554.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    431 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    2118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4121 micro
Összesen 309 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    53 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5886.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1104 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    917 mg
  • Nátrium
    3491 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    899 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1723 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    8474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16484 micro
Összesen 1235 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, majd kis kockákra vágjuk.
  2. Az újhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és feldaraboljuk. (Az újhagymát zöldjével együtt!)
  3. Az olajban megfonnyasztjuk először a zöldhagymát, majd a fokhagymát is.
  4. Felöntjük 1,2 l vízzel és a tejjel, majd beledobjuk a leveskockákat. Ha már forr, beletesszük a krumplit és a borsót. Mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. (Vigyázzzunk, mert a tejjel készült levesek könnyen kifutnak!)
  5. Közben a petrezselymet és a snidlinget finomra vágjuk.
  6. Kiveszünk 2 ek-nyi borsót a levesből, a többit botmixerrel péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és összeforraljuk.
  7. Beletesszük a félretett borsót és a snidlinget.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15611
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

Ha még egy kicsit gazdagítani szeretnénk, akkor fokhagymás olajban pirított zsemlekockát kínálhatunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zöldborsókrémleves
nemgabi 23 recept

Mivel itt a borsószezon, úgy gondoltam, hogy megosztom veletek ennek a finom és könnyű levesnek a receptjét. Természetesen mirelit borsóból is elkészíthető, de frissből az igazi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...