Tatár csülök
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
Összesen
243
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
Összesen
1935
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
-
2.1g füstölt sertéscsülök4 kcal
-
51.5g vaj370 kcal
-
35.1g vöröshagyma13 kcal
-
2.5g fokhagyma3 kcal
-
6.2g ketchup6 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
-
0.2g majoranna1 kcal
-
0.4g bors1 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
399
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 25.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 452 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
243
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 204.8 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 544 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 167 mg
-
Nátrium 518 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 220.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1724 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 1679 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 551 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3619 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
1935
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 44% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 42.2 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 355 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 346 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 114 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 746 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
399
kcal
Hozzávalók
-
1 dkg füstölt sertéscsülök
-
25 dkg vaj
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek ketchup
-
2 tk mustár
-
1 kk majoranna
-
1 tk bors
Elkészítés
- A füstölt csülköt 1 éjszakányi áztatás után, rövid lében puhára főzzük. A levet felhasználhatjuk: lencse, bab, burgonyaleves főzéséhez (nem fogjuk megbánni).
- Kicsontozzuk, majd a húst bőrkével, zsírjával együtt, a vöröshagymával és a fokhagymával ledaráljuk, háromszor-négyszer, akár ötször is átdaráljuk. A lényeg, hogy minél simább pépet kapjunk.
- Ehhez a péphez adjuk a vajat, a fűszereket, és pástétommá keverjük. Kóstoljuk, ha kell, még fűszerezzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 167
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 14049
- Feltöltés dátuma: 2012. március 06.
Ajánló
Pirítóssal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Kedvenc színészem kedvenc étele. Remélem nem haragszik meg a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula, aki szenvedélyes vadász és kitűnő szakács hírében áll, hogy az általa elmondott recept alapján elkészítettem ezt a pástétomot, ami minden várakozást felül múlt. Köszönöm, Művész Úr!