Tárkonyos ribiszkedzsem
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g piros ribizli274 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
Összesen
776
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g piros ribizli1098 kcal
-
500g cukor1935 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
25g dzsemfix73 kcal
Összesen
3106
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
79.2g piros ribizli43 kcal
-
19.8g cukor77 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
1g dzsemfix3 kcal
Összesen
123
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.6 g
-
Cukor 165 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 411.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 201 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 230 micro
Összesen
776
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.4 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2063.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 652 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 255 mg
-
Foszfor 862 mg
-
Nátrium 250 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 786.4 g
-
Cukor 659 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 1645.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 804 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 216 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 149 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 490 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
3106
kcal
- 1% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 81.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
123
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A ribizlit megmossuk, nem kell lecsumázni, mert úgyis átpasszírozzuk.
- Kb. 2-3 dl vízzel feltesszük főni fedő alatt. Ha felforrt, kissé félrehúzzuk a fedőt, hogy ne főjenek szét teljesen a ribiszkék. Tovább főzzük kb. 15 percig.
- Ezután szitán vagy szűrőkanálon átpasszírozzuk egy edénybe. Ha egy-két mag belekerül, nem történik semmi.
- Ha ezzel megvagyunk, elkezdjük főzni a ribizlipürét a dzsemfixszel és a cukorral.
- Közben megmossuk a tárkonyt, leszárítjuk, és apróra felszeleteljük.
- Ha forr a gyümölcspép, még pár percig forraljuk, kevergetjük (én még kb. 10 percig hagytam főni).
- Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tárkonyt, és előzőleg fertőtlenített üvegekbe töltjük (ekkor még kifejezetten híg a dzsemünk). Szorosan rátekerjük a fedelet, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 891
- Feltöltés dátuma: 2013. július 09.
Ajánló
Kevesebb cukorral tálalhatjuk sajtokhoz, sültekhez, grill fogásokhoz, több cukorral pedig tökéletes reggeli kenyérre kenve. Tipp sterilizálásra: 120 fokos sütőbe tesszük a tiszta üvegeket, és kb. negyed óráig "sütjük" őket. A biztonság kedvéért egy kis vizet tegyünk a tepsibe, nehogy szétpattanjanak az üvegek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Fenntartásaim voltak, hogyan "boldogul" a tárkony a ribizlidzsemmel, ezért csínján bántam vele. Következő alkalommal biztosan kipróbálom több tárkonnyal, most éppen csak kiérződik a lekváron, de így is fenséges.:) Forrás: Hans Gerlach, Lekvárok & gyümölcszselék