r
Nosalty Logó

Tárkonyos májragu

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Marcsy86
Tárkonyos májragu
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Raguhoz

Szalmaburgonyához

1259
Kalória
37.5g
Fehérje
56.7g
Szénhidrátok
99.3g
Zsír
622.1g
Víz
613.3g
Koleszterin
6.6g
Rost
7.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Raguhoz

Szalmaburgonyához

Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Raguhoz

Szalmaburgonyához

Összesen 3780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Raguhoz

Szalmaburgonyához

Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    99.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    613 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    698 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5563 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1032 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5547 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 1259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.6 g

Zsír

  • Összesen
    297.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1840 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5403 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    2215 mg
  • Nátrium
    2094 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1866.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16690 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    318 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3097 micro
  • Kolin:
    1115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16642 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    504 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    354 micro
Összesen 3780 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Raguhoz

  1. A szalonnát vágjuk fel vékony csíkokra, és kezdjük el kiolvasztani egy nagyobb (kicsivel magasabb falú) serpenyőben.
  2. A hagymát kockázzuk fel, majd dobjuk a szalonnára, és pirítsuk együtt, de csak óvatosan.
  3. A májat tisztítsuk meg, és vágjuk vékony csíkokra (vagy ahogy tetszik). Dobjuk bele ezt is a serpenyőbe. Kezdjük el pirítani. Közben dobjuk rá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg bőségesen borssal és majorannával, és folytassuk tovább a pirítást, amíg megfelelőnek nem látjuk. Az eddigi folyamat kb. 10 perc lehetett.
  4. Felöntjük fél liter vízzel, és hozzádobunk egy leveskockát. Amíg fő, felaprítjuk kis kockákra a paprikát és csemegeuborkát, és adhatjuk is ételhez a tárkonnyal együtt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges (ami valószínű), akkor sózzuk meg.
  5. Utolsó lépésként hozzáöntjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Kész is.

Szalmaburgonyához

  1. A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk gyufaszál vékonyságúra (vagy egy erre alkalmas szeletelőn tegyük meg), majd jól öblítsük át többször.
  2. Az olajat tegyük fel magas lángon melegedni. Ha elég forró, akkor mehet bele kisebb részletekben a burgonya, mert így lesz igazán ropogós.
  3. Ha kisült, papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.
  4. A ragu mellé vagy alá rakva is fincsi.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Mivel nálunk mindenki szereti a májat és minden formában, ezért született meg az ötlet. Gyorsan elkészül, és általában nem szokott belőle maradni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Húsvéti nyitvatartás: erre számíts az ünnepek alatt

Már tényleg nyakunkon a húsvét, és érdemes előre felkészülni, hogy a boltok milyen nyitvatartással várnak minket, hogy ne érjen meglepetés. Persze kivételek mindig vannak, de mutatjuk, hogy a húsvéti hétvége hogyan alakul a nyitvatartásokat illetően!

Gazdálkodj okosan húsvétkor is!

Az ALDI-val az ünnepek idején is könnyen spórolhatsz, hiszen verhetetlen árainak köszönhetően akár 3400 forintból is asztalra varázsolhatod a húsvéti családi ebédet.

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!