Tárkonyos májragu
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsy86
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Raguhoz
-
167g csirkemáj198 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
27g csemegeuborka6 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
167g víz0 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
Szalmaburgonyához
-
333g burgonya193 kcal
-
0g só0 kcal
-
283g napraforgó olaj626 kcal
Összesen
1259
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Raguhoz
-
500g csirkemáj595 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
80g csemegeuborka19 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
500g víz0 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
Szalmaburgonyához
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
-
850g napraforgó olaj1879 kcal
Összesen
3780
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
Raguhoz
-
14.4g csirkemáj17 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.4g füstölt szalonna9 kcal
-
2.9g tv-paprika0 kcal
-
2.3g csemegeuborka1 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
14.4g víz0 kcal
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
Szalmaburgonyához
-
28.9g burgonya17 kcal
-
0g só0 kcal
-
24.5g napraforgó olaj54 kcal
Összesen
109
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 37.5 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 613 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1801 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 698 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 622.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5563 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 31 mg
-
C vitamin: 106 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1032 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 5547 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
1259
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 112.6 g
Zsír
-
Összesen 297.8 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 1840 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5403 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 285 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 319 mg
-
Foszfor 2215 mg
-
Nátrium 2094 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 170 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1866.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16690 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 92 mg
-
C vitamin: 318 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3097 micro
-
Kolin: 1115 mg
-
Retinol - A vitamin: 16642 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 504 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 354 micro
Összesen
3780
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 482 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
Raguhoz
-
50 dkg csirkemáj
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
5 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db csemegeuborka
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
1 teáskanál tárkony
-
5 dl víz
-
2 dl főzőtejszín
Szalmaburgonyához
-
1 kg burgonya
-
só ízlés szerint
-
10 dl napraforgó olaj
Elkészítés
Raguhoz
- A szalonnát vágjuk fel vékony csíkokra, és kezdjük el kiolvasztani egy nagyobb (kicsivel magasabb falú) serpenyőben.
- A hagymát kockázzuk fel, majd dobjuk a szalonnára, és pirítsuk együtt, de csak óvatosan.
- A májat tisztítsuk meg, és vágjuk vékony csíkokra (vagy ahogy tetszik). Dobjuk bele ezt is a serpenyőbe. Kezdjük el pirítani. Közben dobjuk rá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg bőségesen borssal és majorannával, és folytassuk tovább a pirítást, amíg megfelelőnek nem látjuk. Az eddigi folyamat kb. 10 perc lehetett.
- Felöntjük fél liter vízzel, és hozzádobunk egy leveskockát. Amíg fő, felaprítjuk kis kockákra a paprikát és csemegeuborkát, és adhatjuk is ételhez a tárkonnyal együtt. Kóstoljuk meg, és ha szükséges (ami valószínű), akkor sózzuk meg.
- Utolsó lépésként hozzáöntjük a tejszínt, és 5 percig főzzük. Kész is.
Szalmaburgonyához
- A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk gyufaszál vékonyságúra (vagy egy erre alkalmas szeletelőn tegyük meg), majd jól öblítsük át többször.
- Az olajat tegyük fel magas lángon melegedni. Ha elég forró, akkor mehet bele kisebb részletekben a burgonya, mert így lesz igazán ropogós.
- Ha kisült, papírtörlőre szedjük, és megsózzuk.
- A ragu mellé vagy alá rakva is fincsi.
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2993
- Feltöltés dátuma: 2016. április 21.
Ajánló
A mértékegységek nincsenek kőbe vésve. Burgonyából pedig valószínű, hogy nem elegendő az 1 kg, ha mindenki szereti.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Marcsy86
4 recept
Mivel nálunk mindenki szereti a májat és minden formában, ezért született meg az ötlet. Gyorsan elkészül, és általában nem szokott belőle maradni.