r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombaraguleves galuskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wilson bá
Tárkonyos gombaraguleves galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    881 micro
  • β-karotin
    3030 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 329 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.8 g

Zsír

  • Összesen
    133.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    3125 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    1542 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    5285 micro
  • β-karotin
    18182 micro
  • β-crypt
    254 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6426 micro
Összesen 1976 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    60.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk,és az olajban üvegesre pirítjuk.Afűszerpaprikát hozzátesszük,és vizet adunkhozzá.
  2. A karajcsontot megmossuk, darabokra vágjuk,és beletesszüka levesbe a tisztított,vékony karikára vágott zöldségekkel együtt. Ha felfőtt, leszedjüka habját.
  3. Fűszerezzük, a sóból csak keveset teszünk bele egyenlőre.
  4. Hozzáadjuka megmosott, apró szeletekre vágott gombát (a tönkjével együtt, nem pucoljuk, csak megmossuk).
  5. Ha a húsos csont megfőtt, beleszaggatjuka galuskát, hozzáadjuka petrezselymet,és behabarjuk.
  6. Készre sózzuk, és max. 5 percig lassú tűzön főzzük,majdtálaljuk.
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 20815
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Wilson bá 6 recept

Sokszor/sokféleképpen próbáltam már elkészíteni a gombalevest - talán ez vált be igazán. Szeretjük, mert tartalmas és kiadós is ebben a formában. Újabban nem pucolom meg a gombafejeket, csak alaposan megmosom, ettől karakteresebb lesz az íze, és benne maradnak a vitaminok. Én mindig lassú tűzön főzöm a leveseket, ezért kicsit macerás kivárni, de megéri szerintem. A galuska régi szerelmem, mindig szívesen fogyasztom, gyerekkoromban anyukámtól lestem, hogyan is kell jó galuskát készíteni: vágódeszka bevizezve, kicsit hígabb tészta alap, kés a levesbe beletéve, hogy ne ragadjon a tészta... :-) Ha nem akarunk sokat szőrözni a galuskával, maradék csipetke vagy akár eperlevél tészta is tökéletes hozzá. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...