r
Nosalty Logó

Tárkonyos burgonyagombóc-leves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tárkonyos burgonyagombóc-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 1566 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 1566 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 62 kcal

Hozzávalók

A gombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, még melegében összetörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a krumpli hűl, addig feltesszük a levest. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon aranyszínűre pirítjuk. A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk és átforgatjuk a hagymán. Kevés tárkonyt adunk hozzá, ill. sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, kb. a fazék 3/4-ig. Addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor hozzáadjuk a zöldborsót is.
  3. Ha a burgonya kihűlt, elkészítjük a gombócokat. A tojásokat felütjük, és összekeverjük a krumplival. Majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Egy lágy masszát fogunk kapni, amit a liszt segítségével keménytésztává gyúrunk. A tésztából kis golyókat formálunk, és kilisztezett tálcára helyezzük őket. Rázzuk meg néha a tálcát, nehogy összeragadjanak a gombócok.
  4. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, a tejfölt egy kis lével, az ecettel, a maradék tárkonnyalkikeverjük és visszaöntjük. Mikor újra felforrt, belehelyezzük a gombócokat. Addig főzzük, míg a gombócok meg nem főnek.
  5. Ha kell, még ízesítjük.
  6. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 10417
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 24.

Ajánló

Nehéz húsételek előtt kiváló, a savanykás íze tökéletes étvágygerjesztő.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég sűrűn főzök ilyet, mivel gyors és egyszerű. Egyedül a gombócokkal van egy kis babrálás, de megéri a fáradozást.

Hozzávalók

A gombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...