r
Nosalty Logó

Tárkonyos burgonyagombóc-leves

5,0

1 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tárkonyos burgonyagombóc-leves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombóchoz

A leveshez

392
Kalória
12.3g
Fehérje
62.5g
Szénhidrátok
10g
Zsír
516.3g
Víz
104.8g
Koleszterin
4.5g
Rost
4.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 1566 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A gombóchoz

A leveshez

Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    786 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    622 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 392 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    863 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    2065.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    381 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    2486 micro
  • β-karotin
    6150 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 1566 kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

A gombóchoz

  1. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, leöntjük róla a vizet, még melegében összetörjük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amíg a krumpli hűl, addig feltesszük a levest. A vöröshagymát apróra vágjuk, a zsiradékon aranyszínűre pirítjuk. A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk és átforgatjuk a hagymán. Kevés tárkonyt adunk hozzá, ill. sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, kb. a fazék 3/4-ig. Addig főzzük, míg a zöldségek már majdnem teljesen megpuhultak, akkor hozzáadjuk a zöldborsót is.
  3. Ha a burgonya kihűlt, elkészítjük a gombócokat. A tojásokat felütjük, és összekeverjük a krumplival. Majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Egy lágy masszát fogunk kapni, amit a liszt segítségével keménytésztává gyúrunk. A tésztából kis golyókat formálunk, és kilisztezett tálcára helyezzük őket. Rázzuk meg néha a tálcát, nehogy összeragadjanak a gombócok.
  4. Ha a levesben a zöldségek megfőttek, a tejfölt egy kis lével, az ecettel, a maradék tárkonnyalkikeverjük és visszaöntjük. Mikor újra felforrt, belehelyezzük a gombócokat. Addig főzzük, míg a gombócok meg nem főnek.
  5. Ha kell, még ízesítjük.
  6. Forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Elég sűrűn főzök ilyet, mivel gyors és egyszerű. Egyedül a gombócokkal van egy kis babrálás, de megéri a fáradozást.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Kapros zöldbableves

A zöldbableves egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes választás lehet akár főétel gyanánt is. Friss zöldbab, zöldségek és fűszerek harmonikus kombinációja, mely nemcsak a ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!