r
Nosalty Logó

Tarkedli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Tarkedli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

440
Kalória
9.9g
Fehérje
83.3g
Szénhidrátok
6.7g
Zsír
33.7g
Víz
54g
Koleszterin
2.6g
Rost
21.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2617.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    292 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    1220 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    833.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    336.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    550 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    856 micro
Összesen 4403 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

  1. Az evőkanálnyi cukrot a felvert tojásokkal, valamint a csipet sóval összekeverjük. Öntünk hozzá egy kevés langyos tejet, azzal is elkeverjük. Beleszórjuk a lisztet.
  2. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk kb. 10-13 perc alatt, majd beleöntjük a tésztába.
  3. Az egészet jól összedolgozzuk, s folyamatosan hígítjuk annyi langyos tejjel, hogy nokedli sűrűségű tésztát kapjunk.
  4. A tésztát lefedve, meleg helyen, 3/4 - 1 órán át kelesztjük.
  5. A tarkedli sütő (vagy más néven tükörtojássütő) mélyedéseibe egy-egy mokkáskanálnyi étolajat cseppentünk, s közepesnél nem nagyobb hőfokon, lassan felhevítjük.
  6. A tésztából a mélyedésekbe annyit szaggatunk óvatosan, ügyeskedve, hogy majdnem a peremükig megteljenek.
  7. A hőfok maradjon közepes! Oldalanként kb. 2-3 perc alatt kisütjük őket (de érdemes alájuk nézegetni, mert minden főzőlap más és más). Tipp: Középtájt előbb megbarnul alul a tarkedli, ezért a külső szélükbe félidőben bökjünk finoman villát és forgassuk őket át, hogy az a szélük, ami eddig kifelé nézett, nézzen most középre. Ha átfordítjuk őket a másik oldalukra, annál is így járjunk el, így biztos egyenletes lesz a pirulásuk.
  8. Frissen, házi baracklekvárba mártogatva a legfinomabb - azzal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Anyukámtól származik a recept, Ő meg még az Ő Anyukájától tanulta elkészíteni. Alföldi születésű Nagymamám viszont már nem tudom, honnan tett szert rá, de nagyon megérte! Nagy családi kedvenc.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!