r
Nosalty Logó

Tandoori zellergumó curry rizzsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tandoori zellergumó curry rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 2693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír

curry

rizs

Összesen 117 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 450 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2879.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    614 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1252 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    422 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1658.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1102 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2693 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

curry

rizs

Elkészítés

curry

  1. 3 evőkanál olajat félreteszünk.
  2. A chiliket kimagozzuk, a fokhagymát meghámozzuk, és a maradék olajjal összeturmixoljuk. Egy kis befőttes üvegbe öntjük. (Érdemes a turmix tartályát azonnal leöblíteni, és meleg vizes mosogatós lébe áztatni. Ha ez nem segít szagtalanítani, akkor szódabikarbónás vízbe áztassuk egy éjszakára, majd mossuk el.)
  3. Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a köményt, római köményt, fekete köményt. Egy tálra öntve hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. A chilis olajba keverjük.
  4. A serpenyőbe öntünk egy evőkanál olajat. A gyömbér héját lekaparjuk, és a húsát lereszeljük. Az olajon pár perc alatt megpirítjuk.
  5. A gyömbért, fahéjat, pirospaprikát és koriandert a chilis olajba keverjük.
  6. A mustárt a joghurttal összekeverjük, és a chilis fűszeres keveréket is beleforgatjuk.
  7. A zellergumókat meghámozzuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy nagy dobozba szórjuk, és a joghurtos-chilis keveréket ráöntjük. Összekeverjük. 1 éjszakára vagy 1 napra a hűtőbe tesszük.
  8. Egy nagy zománcos vagy tapadásmentes tepsit 2 ek olívaolajjal kikenünk, és a 220 Celsius fokra felmelegedő sütőbe tesszük, hogy az olaj felhevüljön.
  9. A zellerkockákat beleszórjuk, a fűszeres joghurtot is ráöntjük. 45 perc alatt megsütjük. 15 percenként megkeverjük, hogy egyenletesen piruljon.
  10. Az első keverés után feltesszük a rizst főni 9 dl forró vízben.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x23x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 989
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 04.

Ajánló

Húsmentes napokra. A zellergumó helyett karórépát, rutabagát, tarlórépát is használhatunk, vagy azok keverékét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hús nélkül is lehet pikánsat készíteni. Nem csípős, és a rizzsel jól összeillik.

Hozzávalók

curry

rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...