r
Nosalty Logó

Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Tandoori csirkemell ahogy Évi néni készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

247
Kalória
31.4g
Fehérje
6.7g
Szénhidrátok
9.9g
Zsír
170.9g
Víz
111.8g
Koleszterin
490.5mg
Rost
4.6g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 983 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1025.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    350 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4100.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    1939 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    683.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 983 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1031 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. Kikeverjük a pácot: a vaj kivételével minden egyebet összekeverünk egy tálba.
  2. A csirkemelleket nagyobb, 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és elkeverjük a páccal, hogy az mindenütt érje. Ha van időnk, már előző nap kezdjük pácolni. Ha nincs, 20-30 perc is elég.
  3. A vajat forrósítsuk meg, és a csirkét pácostól tegyük bele, pároljuk 10 percig, míg a csirke megfő. Ha túl sűrű lenne, kevés húslevessel vagy joghurttal hígíthatjuk. Tálalásnál megszórhatjuk friss korianderlevéllel.
  4. Köretnek rizst kínálhatunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Gyakran készítek indiai ételeket, mert az egész család szereti ezt az illatos, izgalmasan ízgazdag konyhát. Próbálok minél több receptet összegyűjteni és elkészíteni. Úgy érzem, bármeddig kutakodom is, soha nem lehet a paletta teljes, hiszen ennek a hatalmas országnak minden szegletében más-másféleképpen készítik el, akárcsak ugyanazt az ételt. Minden családnak saját fűszerkeverékei vannak, aminek a titkát megőrzik, ettől lesz egyedi az étel, amit elkészítenek. Én sem szoktam egyformán elkészíteni ezeket a fogásokat. Gyakran befolyásol a hangulatom. Szimatolom, kóstolgatom, aztán egyszer csak elkészül. Ehhez a húsos fogáshoz naant sütöttem, - ami soha el nem maradhat, - ha indiait főzök, de sütöttem egy krumplis pakorát is. Ugyan az előétel, de köretnek is elfogyott nálunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!