adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g sertés rövidkaraj415 kcal
-
8g kakukkfű8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
423
kcal
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g sertés rövidkaraj1660 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1690
kcal
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
97.1g sertés rövidkaraj161 kcal
-
2.9g kakukkfű3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
164
kcal
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.8 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 859.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 548 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 180.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 214 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
423
kcal
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 215.1 g
Zsír
-
Összesen 83.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3438.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 265 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 2192 mg
-
Nátrium 473 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 720.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 56 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 573 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 855 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1690
kcal
- 21% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 8.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 213 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 70 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertés rövidkaraj
-
10 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Annyi vízből, ami ellepi a húst, oldatot készítünk 7% sóval és 3% cukoral. Ebben minimum 2 órát, de inkább egy éjszakát áztatjuk a karajt hűtőszekrényben. Ennek célja, hogy a rostokat fellazítsa.
- Ezután leöntjük a húsról a vizet, szárazra töröljük. Behelyezzük egy vákuumozható tasakba, nagyon sok friss kakukkfűágacskát helyezünk rá. Kiszívjuk a levegőt a tasakből, leforrasztjuk.
- Egy nagy fazékba annyi vizet öntünk, hogy bőven elfedje a vákuumozott zacskót. Belehelyezzük a merülő forralós szuvidálót. A hőmérsékletet 60 fokra állítjuk be. 4 órán át szuvidáljuk.
- Tálalás előtt a karajt kivesszük a tasakból, leszedegetjük róla a kakukkfűágakat, és erős tűzön körbepirítjuk. Ízlés szerint még sóval, borssal fűszerezhetjük. Lefedve kicsit pihentetjük, majd felszeletelve tálaljuk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 25
- 7 napos nézettség: 104
- Össznézettség: 12462
- Feltöltés dátuma: 2020. október 03.
Ajánló
Rizses borsóval tálaltam.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
392 recept
Idegen tollakkal ékeskedek, ez a Férjem műve! A sertéskarajt könnyű kiszárítani, ezért nagyon alkalmas a szuvidálásra, ahol vákuumtasakban, alacsony hőfokon készíthetjük el a húst.