r
Nosalty Logó

Szülinapi torta piskótából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Happy food land
Szülinapi torta piskótából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Torta I.

Torta II.

Krém

Díszítés

1241
Kalória
16.3g
Fehérje
195.4g
Szénhidrátok
44.3g
Zsír
43g
Víz
249.9g
Koleszterin
1.8g
Rost
182.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Torta I.

Torta II.

Krém

Díszítés

Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Torta I.

Torta II.

Krém

Díszítés

Összesen 8679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Torta I.

Torta II.

Krém

Díszítés

Összesen 379 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    565.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    361 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 1241 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3958.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    2180 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1367.7 g
  • Cukor
    1280 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    301.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2566 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    239 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2524 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    510 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1509 micro
Összesen 8679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

Torta I.

  1. Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük a cukorral fehéredésig, majd a fehérjéből verjünk kemény habot.
  2. Szitáljuk a sárgájához a lisztet és a sütőport, majd jó alaposan keverjük el.
  3. Óvatosan keverjük hozzá a fehérjét és a vanília kivonatot. Öntsük a tésztát sütőpapírral kibélelt formába.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Torta II.

  1. Hasonlóképpen készítsük el, és süssük meg a csokis piskótát. (A kakaó a liszttel együtt kerül a tésztához.)

Krém

  1. Verjük habosra a vajat és a porcukrot, és válasszuk ketté.
  2. I. krém: Olvasszuk meg a tejkaramellát vízgőz felett, miután kicsit kihűlt, adjuk a vajas krémhez.
  3. II. krém: Olvasszuk meg a csokoládét, egy kis főzőtejszínnel lágyítsuk, és ha kihűlt, keverjük a vajas masszához.
  4. Miután kihűlt a tészta, vágjuk ketté őket, és töltsük be a krémekkel.

Díszítés

  1. Nyújtsuk ki a fondant 1.5 cm-es vastagságra, és tegyük a tortára. A maradékból üdítős kupakkal szaggassunk korongokat, és 3 sort tegyünk ki.
  2. Csokoládéba mártott almacsipsszel és szőlőszemmel díszíthetjük. Valamint egy kis karamellforgáccsal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nálunk az a szokás, hogy szülinapokon én sütöm a tortákat. Ezt édesanyámnak sütöttem, a siker pedig garantálva volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!