r
Nosalty Logó

Szülinapi nutella torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Szülinapi nutella torta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

736
Kalória
8.8g
Fehérje
45.9g
Szénhidrátok
58.3g
Zsír
23.3g
Víz
219.2g
Koleszterin
4.4g
Rost
26.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 5866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 736 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    466.7 g
  • Telített zsírsav
    268 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1753 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3296.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.2 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    890 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2659 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1232 micro
Összesen 5866 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 523 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához alisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuka tojást, 1 ek. cukrot, és egy csipet sót. Jól összegyúrjuk, ha már homogén a tésztahozzáadjuka jéghideg vízet és addig gyúrjuk, amíg összáll, nem ragad. Gyorsan gyúródeszkára tesszük, lisztezzükés kinyújtjuk. Olvasztott vajjal kikent tart, vagy pite formába borítjuk, és a fölösleges részeket levágjuk, belenyomkodjuka formába és megszurkáljukvilláva a tésztát. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  2. Ha megsült a tészta, megkenjüka nutellával szépen egyenletesen. Megolvasztjuka csokit vízgőz fölött, utána hagyjukpicit kihülni.
  3. A vajat is megolvasztjuk, az egész tojást felverjük. Mikor kb. 40 fokos a csokim hozzákeverjüka felvert tojást, 2 ek. cukrot, egyenként lassan adagolva a tojássárgáját és végül a vajat. A hozzávalókkal fényesre keverjüka csokikrémet, és ráöntjüka nutellára.
  4. Felaprítjukés megpirítjuka török mogyorót, a csoki tetejére szórjuk, betesszüka 180 fokosra előmelegített sütőbe 11 percre.
  5. Ha megsült vagy rögtön megesszük, vagy kihűlve másnap. Mikor forró a torta belül még folyik, kívűl ropogós. Ha csak másnap esszükakkor szépen vágható keményebb, ám mégis omlós tésztát kapunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szülinapozunk, kérem szépen! Túrótortának indult, aztán túró hiányában nutellatorta lett, Pierre Hermè (köszönettel D.-nek és S.-nek a könyvért) receptje alapján. Elmesélem Dorci, a nutellatorta és a terasz esetét. Tehát adott volt a torta, aminek munka után kezdtem hozzá este 10 körül...szóval fáradt voltam. De neki kezdtem, mert ajéndékot akartam, tortát akartam, örömet akartam szerezni. Tökéletes lett a tészta, a töltelék, csodaszépen gőzölgött az asztalon, még a fotókkal is elégedett voltam. Boldog voltam, kész volt, gondoltam kiteszem a teraszra, hogy hűljön, és ne legyen hűtőszagú (már ha egyáltalán az lett volna). Na, ezt nem kellett volna, ugyanis nem az asztalra tettem a sötétben, hanem még a levegőben elengedtem és plácccs. Zokogógörcs. Meg sem nézem. Hagyjon mindenki békén. A. nyugtatgat: semmi baja, az alufóliára esett és csak kettéttört...Természetesen nem hittem el, megsemmisülve feküdtem. Hosszas gyötrődés után úgy döntöttem megnézem, és tényleg menthető volt! Egy kis plusz pirított mogyoróval a külsérelmi nyomok eltüntethetőek voltak, egyébként pedig isteni:)) Ez van, béna vagyok!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Spenótos galette

Bár ma már bármelyik időszakban elérhető a spenót fagyasztott formája, mégsem feledkezhetünk meg arról, hogy most, koranyáron van igazán szezonja. A friss spenót aligha hasonlítható ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!