r
Nosalty Logó

Szőlőzselé körtével cukormentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Szőlőzselé körtével cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 284 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.5 g
  • Cukor
    782 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 3412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk. A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeletelve citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
  2. A szőlőt lebogyózzuk, és turmixgépben óvatosan összezúzzuk anélkül, hogy a magokat is felaprítanánk.
  3. Lepasszírozuk, hogy a magokat és a szőlőhéját eltávolítsuk.
  4. Edénybe tesszük a diabetikus befőzőcukorral és a körtékkel együtt. Addig főzzük, ameddig a körte meg nem puhul. Botmixerrel összetörjük a körtéket, hozzáadjuk a fahéjat, és felforraljuk.
  5. Belekeverjük a dzsemfixet, egyet rottyantunk rajta, és sterilizált üvegekbe töltjük. Lezárás előtt minden üveg tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot teszünk. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztban két napig pihenni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3662
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Ezt azoknak az elvetemülteknek ajánlom, akiknek nagy türelmük és sok idejük van. Viszont nagyon finom.

Receptkategóriák

Régóta foglalkoztat a szőlő befőzése, de sohasem szántam rá magam, mert tartottam nagyon a sok pepecseléstől. E jeles oldalakon találtam egy cukros-almás receptet. Így egy életem-egy halálom, rászántam magam. Mit ne mondjak? Minden előzetes számításomat felülmúlta, ami ezután következett. Műszakiként és férfiként először is termelékeny módszert - paradicsompasszírozót választottam. Ez azonban a magok miatt úgy beszorult, hogy alig tudtam szétszedni. Nem maradt más, mint a hagyományos, szitán történő passzírozás. Találtam egy akkora drótszitát, amin a magok nem fértek át, és fakanállal adtam az anyagnak. Keményen megküzdöttem, és végül lábasba került az egész.. A tiszta gyümölcssúly a végén két kilogramm lett, amivel hat db háromszázharminc mililiteres üveget töltöttem meg. A magas szőlőcukor tartalma miatt igazán nem diabetikus, mint ahogy maga a szőlő sem, viszont répacukormentes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek