Szőlőzselé körtével cukormentesen
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
58.3g szőlő39 kcal
-
29.2g körte15 kcal
-
10.2g befőzőcukor40 kcal
-
2.2g dzsemfix6 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0.1g nátrium-benzoát0 kcal
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 73.5 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 191.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.1 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1712.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 492 mg
-
Nátrium 726 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 882.5 g
-
Cukor 782 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 2302.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 67 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 100 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 875 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1778 micro
- 0% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.7 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Hozzávalók
-
2 kg szőlő
-
1 kg körte
-
1 kávéskanál citromsav
-
1 kk nátrium-benzoát
Elkészítés
- A gyümölcsöket alaposan megmossuk. A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeletelve citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
- A szőlőt lebogyózzuk, és turmixgépben óvatosan összezúzzuk anélkül, hogy a magokat is felaprítanánk.
- Lepasszírozuk, hogy a magokat és a szőlőhéját eltávolítsuk.
- Edénybe tesszük a diabetikus befőzőcukorral és a körtékkel együtt. Addig főzzük, ameddig a körte meg nem puhul. Botmixerrel összetörjük a körtéket, hozzáadjuk a fahéjat, és felforraljuk.
- Belekeverjük a dzsemfixet, egyet rottyantunk rajta, és sterilizált üvegekbe töltjük. Lezárás előtt minden üveg tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot teszünk. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztban két napig pihenni hagyjuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3663
- Feltöltés dátuma: 2012. október 22.
Ajánló
Ezt azoknak az elvetemülteknek ajánlom, akiknek nagy türelmük és sok idejük van. Viszont nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Régóta foglalkoztat a szőlő befőzése, de sohasem szántam rá magam, mert tartottam nagyon a sok pepecseléstől. E jeles oldalakon találtam egy cukros-almás receptet. Így egy életem-egy halálom, rászántam magam. Mit ne mondjak? Minden előzetes számításomat felülmúlta, ami ezután következett. Műszakiként és férfiként először is termelékeny módszert - paradicsompasszírozót választottam. Ez azonban a magok miatt úgy beszorult, hogy alig tudtam szétszedni. Nem maradt más, mint a hagyományos, szitán történő passzírozás. Találtam egy akkora drótszitát, amin a magok nem fértek át, és fakanállal adtam az anyagnak. Keményen megküzdöttem, és végül lábasba került az egész.. A tiszta gyümölcssúly a végén két kilogramm lett, amivel hat db háromszázharminc mililiteres üveget töltöttem meg. A magas szőlőcukor tartalma miatt igazán nem diabetikus, mint ahogy maga a szőlő sem, viszont répacukormentes.