r
Nosalty Logó

Szőlőzselé körtével cukormentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Szőlőzselé körtével cukormentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 284 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    882.5 g
  • Cukor
    782 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2302.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 3412 kcal
  • 0% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket alaposan megmossuk. A körtéket meghámozzuk, a magházukat eltávolítjuk, és felszeletelve citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
  2. A szőlőt lebogyózzuk, és turmixgépben óvatosan összezúzzuk anélkül, hogy a magokat is felaprítanánk.
  3. Lepasszírozuk, hogy a magokat és a szőlőhéját eltávolítsuk.
  4. Edénybe tesszük a diabetikus befőzőcukorral és a körtékkel együtt. Addig főzzük, ameddig a körte meg nem puhul. Botmixerrel összetörjük a körtéket, hozzáadjuk a fahéjat, és felforraljuk.
  5. Belekeverjük a dzsemfixet, egyet rottyantunk rajta, és sterilizált üvegekbe töltjük. Lezárás előtt minden üveg tetejére egy késhegynyi nátriumbenzoátot teszünk. Az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztban két napig pihenni hagyjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3663
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 22.

Ajánló

Ezt azoknak az elvetemülteknek ajánlom, akiknek nagy türelmük és sok idejük van. Viszont nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta foglalkoztat a szőlő befőzése, de sohasem szántam rá magam, mert tartottam nagyon a sok pepecseléstől. E jeles oldalakon találtam egy cukros-almás receptet. Így egy életem-egy halálom, rászántam magam. Mit ne mondjak? Minden előzetes számításomat felülmúlta, ami ezután következett. Műszakiként és férfiként először is termelékeny módszert - paradicsompasszírozót választottam. Ez azonban a magok miatt úgy beszorult, hogy alig tudtam szétszedni. Nem maradt más, mint a hagyományos, szitán történő passzírozás. Találtam egy akkora drótszitát, amin a magok nem fértek át, és fakanállal adtam az anyagnak. Keményen megküzdöttem, és végül lábasba került az egész.. A tiszta gyümölcssúly a végén két kilogramm lett, amivel hat db háromszázharminc mililiteres üveget töltöttem meg. A magas szőlőcukor tartalma miatt igazán nem diabetikus, mint ahogy maga a szőlő sem, viszont répacukormentes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...