r
Nosalty Logó

Szőlős lepény borkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős lepény borkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    399.4 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3368 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 6700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összemorzsoljuk kézzel a vajat és a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a sót.
  2. Fóliába téve, fél órára betesszük a hűtőbe. Utána kinyújtjuk kör alakúra, majd ismét fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Előre kivajazott, lisztezett formában 150°-on 40 percig sütjük – a közepére nehezéket kell tenni, hogy ne emelkedjen meg, ez lehet sütőpapíron bab/lencse, vagy ha ez nincs, akár egy serpenyő is megteszi.
  4. Amíg sül, elkészítjük a borkrémet. Vízgőz felett egy edénybe összekeverjük a hozzávalókat: először a cukrot és citromlevet, aztán hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a bort.
  5. Ezt habverővel folyamatosan keverjük. Akkor jó, ha elkezd emelkedni és hab állagú lenni – ez igen munkaigényes, de megéri türelmesnek lenni.
  6. Ha kész, rátöltjük a tésztára, beledobáljuk a szőlőszemeket, és kb. 10 percig sütjük még.
  7. Ezalatt mandulát pirítunk, amit majd az elkészült, sütemény tetejére szórunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2731
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 19. századi Legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászatban olvasható a borkrém receptje, ami szerintem már címében is olyan hivogató, hogy muszáj elkészíteni. Tulajdonképpen ez egyfajta sodó, szóval, kicsit munkás, ám nagyon finom és több mindennel kombinálható. Én a itt szőlővel hoztam össze. A tészta receptje a zseniális és főkedvenc Heston Blumenthal nyomán készült, a többit én találtam ki - na, sok különlegesség nincs is benne, inkább az egyszerűségre törekedtem.... Eredetileg a mandula helyett pisztácia lett volna, de végül ez talán még jobb is lett. A régi tehát ebből a receptből a borkrém.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...