r
Nosalty Logó

Szőlős lepény borkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szőlős lepény borkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 335 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    842 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1675 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.4 g

Zsír

  • Összesen
    399.4 g
  • Telített zsírsav
    220 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3263.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    263 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    665.8 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    747.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3434 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    373 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    1534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3368 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2316 micro
Összesen 6700 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 335 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Összemorzsoljuk kézzel a vajat és a lisztet, majd hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a sót.
  2. Fóliába téve, fél órára betesszük a hűtőbe. Utána kinyújtjuk kör alakúra, majd ismét fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. Előre kivajazott, lisztezett formában 150°-on 40 percig sütjük – a közepére nehezéket kell tenni, hogy ne emelkedjen meg, ez lehet sütőpapíron bab/lencse, vagy ha ez nincs, akár egy serpenyő is megteszi.
  4. Amíg sül, elkészítjük a borkrémet. Vízgőz felett egy edénybe összekeverjük a hozzávalókat: először a cukrot és citromlevet, aztán hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a bort.
  5. Ezt habverővel folyamatosan keverjük. Akkor jó, ha elkezd emelkedni és hab állagú lenni – ez igen munkaigényes, de megéri türelmesnek lenni.
  6. Ha kész, rátöltjük a tésztára, beledobáljuk a szőlőszemeket, és kb. 10 percig sütjük még.
  7. Ezalatt mandulát pirítunk, amit majd az elkészült, sütemény tetejére szórunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2731
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A 19. századi Legújabb és legteljesebb nagy házi cukrászatban olvasható a borkrém receptje, ami szerintem már címében is olyan hivogató, hogy muszáj elkészíteni. Tulajdonképpen ez egyfajta sodó, szóval, kicsit munkás, ám nagyon finom és több mindennel kombinálható. Én a itt szőlővel hoztam össze. A tészta receptje a zseniális és főkedvenc Heston Blumenthal nyomán készült, a többit én találtam ki - na, sok különlegesség nincs is benne, inkább az egyszerűségre törekedtem.... Eredetileg a mandula helyett pisztácia lett volna, de végül ez talán még jobb is lett. A régi tehát ebből a receptből a borkrém.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek