r
Nosalty Logó

Szőlős-fügés clafoutis

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Szőlős-fügés clafoutis
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    566 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.7 g
  • Cukor
    233 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    571.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    423 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 2211 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A megmosott fügéket óvatosan meghámozzuk, elnegyedeljük, a szőlőt pedig leszemezzük.
  2. 24 cm átmérőjű, levehető oldalú, kapcsos tortaformát jól kivajazunk (a peremét is!) és megszórjuk 2 kanálnyi barna cukorral (jusson a peremére is körbe),majd beleöntjük a gyümölcsöket.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra (légkeverésen).
  4. Egy nagy keverőtálba öntjük a Hulalát, a tojásokat, a plusz tojássárgákat és gépi habverővel szép habbá verjük.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  6. Rugós fejű habverővel fokozatosan elkeverjük a cukros lisztet a felvert habban. Végül a tejet öntjük hozzá és csomómentesre keverjük.
  7. Az előkészített gyümölcságyra öntjük a krémet és kb. 50-55 percig sütjük (tűpróba!).
  8. Még langyosan, a tortforma oldalának levétele után, vékony damillal húzzuk először végig a süti alját (így a gyümölcsök könnyebben elválnak a forma aljától) és utána borítsuk csak ki tányérra (így tálaláshoz a gyümölcsök kerülnek felülre).
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9913
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 12.

Ajánló

Megjegyzés: Akit zavar esetleg a sütiben a szőlőmag, az a szemeket előkészítéskor elfelezheti és kiszedegetheti a magokat. (Vagy vehetünk - már egyre több helyen kapható - mag nélküli szőlőt is, erre a célra ez tűnik a legpraktikusabbnak!)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk viszonylag ritka a füge-kékszőlő kombinációjú sütemény, pedig ez a francia clafoutis recept is ékes bizonyítéka annak, hogy a két íz milyen jól harmonizál egymással! Bátran ajánlom mindenkinek, merjük kipróbálni!!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...