Szőlőlekvár ibissz konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
ibissz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.3 g
-
Cukor 89 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 463.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 225 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 415 micro
Összesen
397
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1144.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.3 g
-
Cukor 446 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 86 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 420 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 29 micro
-
β-karotin 1123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2074 micro
Összesen
1987
kcal
- 1% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 38.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
3 kg kékszőlő
Elkészítés
- A szőlőt megmossuk, és leszemezzük.
- A bogyók héjából kézzel egyenként kinyomkodjuk a gyümölcshúst egy lábosba, a héjat félretesszük.
- A gyümölcshúst feltesszük főni, és kb. fél óra főzés után - amikor már a magok kezdenek feljönni a főzet tetejére -, átpasszírozzuk egy levesszűrőn.
- A magoktól megszabadított gyümölcshúshoz hozzáadjuk a gyümölcshéjat, és együtt főzzük kb. még 1 órát, attól függően, hogy milyen kemény héjú szőlővel van dolgunk. Addig kell főzni, amíg a héj megpuhul, és egynemű lesz a lekvár, ekkorra a sűrűsége is pont jó lesz.
- Az elkészült lekvárt sterilizált üvegekbe öntjük - kb. 4-5 db 2 dl-es üveg lekvárunk lesz - , az üvegeket néhány percre fejre állítjuk, majd 1-2 napra száraz dunsztba rakjuk.
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5679
- Feltöltés dátuma: 2017. október 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
ibissz
8 recept
Első olvasásra biztosan macerásnak tűnik a recept, de gyorsabban elkészül, mint gondolnánk, és az isteni "végtermék" nagyon megéri a fáradtságot. :) Ezt a lekvárt én otelló szőlőből, cukor és tartósítószer nélkül készítem. A linzerkarikákat már sokkal jobban szereti a családom szőlőlekvárral, mint házi sárgabaracklekvárral, pedig annak sokáig nem volt párja...