r
Nosalty Logó

Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mazsolino
Szivárvány torta túróhabos citromkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 196 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.8 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 469 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.3 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8529.8 g
  • Cink
    1312 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    1023 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1159 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    666.5 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2708 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    171 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    1820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    90 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2980 micro
Összesen 5619 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.9 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Minden hozzávalót 4 felé szedünk, mert 4 piskótalapot kell sütnünk. 1 piskóta így 3 tojásból, 3 ek lisztből, 3 ek cukorból és 2 kk ételfestékből fog állni (piros-sárga-zöld-kék). Sütőt 180 Celsiusra előmelegítjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, a sárgáját pedig kikeverjük a cukorral. A sárgához adjuk a festéket, majd óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
  3. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát, majd minden lapot 10 percig sütünk. Utána alaposan kihűtjük.
  4. A kék piskótába ne tegyük bele a tojások sárgáját, mert szebb színe lesz. A sárgákat felhasználhatjuk a túrókrémnél.

A krémhez

  1. A túrót a mixerrel jól összetörjük, hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, majd belecsavarjuk 1 citrom vagy lime levét. Ízlés szerint lehet még bele cukrot és citromot is tenni, vagy vaníliás cukrot.
  2. Felverjük a tejszínt a habfixálóval. Jobb cukrásztejszínt használni, mert elég nehéz lesz a torta, és a krémnek meg kell tartania a rétegeket. Én Hulalát szoktam venni.
  3. Amikor kihűltek a piskóta lapok, tetszés szerint elkezdjük rétegezni a krémmel, majd az egész tortát bevonjuk a maradék túrókrémmel.

A díszítéshez

  1. 2 citromot vagy lime-ot felkarikázunk, ezzel körbe lehet rakni a torta oldalát, tetejére mentalevelet és dekor cukrot szórhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2694
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 10.

Ajánló

Amikor másnap felvágjuk a tortát, nagyon mutatós lesz a színes piskóta között a fehér krém. Ez egy nem túl édes, de annál finomabb torta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mazsolino 8 recept

Páromnak sütöttem a 30. születésnapjára. Kicsit időigényes, mert 4 külön színes piskótát kell sütni, de nagyon finom és látványos.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...