r
Nosalty Logó

Szív formájú aranygaluska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Szív formájú aranygaluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 3770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 943 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.5 g

Zsír

  • Összesen
    135.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2406.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    989 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.8 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3770 kcal
  • 9% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Kb. fél dl langyos tejben 1 kis cukrot elkeverünk, hozzáadjuk az élesztőt, jól elkeverjük. Felfuttatjuk. A lisztből, a sóból, a maradék cukorral, a felfutott élesztőből, 2 ek olvasztott vajjal és a langyos tejből lágy tésztát dagasztunk kézzel.
  2. Lisztezett tálban, letakarva a tésztát duplájára kelesztjük.
  3. Egy szívformát kivajazunk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Derelyevágóval vagy szaggatóval kiszaggatjuk, nem fontos szabályos körökre.
  4. Mindegyiket megkenjük a maradék olvasztott vajjal. A szívformát kibéleljük a tésztával (körbe-körbe), közben minden sort cukros dióval szórunk.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt, 10 perc elteltével betesszük a tésztánkat sülni kb. 30 percre. Amikor majdnem megsült, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és még kb. 8 percre visszatoljuk.
  6. Miután megsült, lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!!

Szóráshoz, locsoláshoz

  1. A darált diót összekeverjük a porcukorral.
  2. A meglangyosított tejbe keverjük a vaníliás cukrot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 586
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 01.

Ajánló

Mivel kelt tészta, így időben ki kell venni mindent a hűtőből, hogy megfelelően átmelegedjenek!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel szív formájú aranygaluskát készítettünk, így akár Valentin napra is kedveskedhetünk annak, aki fontos nekünk!! Szerintem ezt a fajta desszertet mindenki szereti, legyen az férfi, nő vagy épp gyermek..... :-)))

Hozzávalók

Kelt tészta

Szóráshoz, locsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...