r
Nosalty Logó

Színes nutellatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
In.cuska
Színes nutellatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukor kb. negyedével egy kisebb tálban.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük egy nagyobb tálban. A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. (Vigyázzunk, hogy ne törjük meg a habot!)
  3. A lisztet apránként hozzászórva elkeverjük a tésztát.
  4. A tésztát három részre szedjük, kis tálakba, és tetszőleges ételfestékkel megszínezzük. Vigyázzunk, hogy a festék hozzákeverése ne változtasson nagyon a tészta állagán! (Akár külön ízesíthetjük is az egyes piskótákat. Nálam a piros epres lett, a zöld citromos, a fekete kakaós.)
  5. Egy kis, kb. 10x10 cm-es tortaformát kivajazunk, és félig megtöltjük a tésztával. 3 ekkora mérető piskóta jön ki belőle.
  6. Tűpróbáig, kb. 20-25 percig sütjük, 200 °C-on.
  7. Ha megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk. Amint teljesen kihűlt, összemérjük a három piskótalapot, és azonos és egyenletes magasságúra vágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük egy kisebb tálban. Fontos, hogy kemény legyen, különben nem tudjuk bevonni a torta oldalát.
  9. A mascarpone-t és a nutellát összekeverjük egy nagyobb tálban, majd óvatosan, nem összetörve, a habot is hozzákeverjük.
  10. A piskóták közé krémet teszünk, majd összeillesztjük a tortát. A krémmel a külsejét is bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük csokikkal, gyümölcsökkel, díszgyöngyökkel, stb. Hűtőbe tesszük legalább fél órára. Jó étvágyat! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x10x4
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 978
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Színes nutellatorta
In.cuska 12 recept

A párom születésnapjára készítettem, pont két-három személyre való adag. Nagyon finom, nagyon nutellás, és ízlés szerint lehet díszíteni csokival, gyümölccsel, bármivel. :)  Az enyém belül három színű, az afgán zászlónak megfelelően felül zöld, középen piros, alul fekete. :) 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...