r
Nosalty Logó

Színes nutellatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
In.cuska
Színes nutellatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

793
Kalória
17.2g
Fehérje
83.5g
Szénhidrátok
43.1g
Zsír
75g
Víz
277.1g
Koleszterin
2.8g
Rost
52.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 318 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    277 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 793 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    129.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    715 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    225.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    590 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1004 micro
Összesen 2380 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 318 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét felverjük a cukor kb. negyedével egy kisebb tálban.
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük egy nagyobb tálban. A felvert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. (Vigyázzunk, hogy ne törjük meg a habot!)
  3. A lisztet apránként hozzászórva elkeverjük a tésztát.
  4. A tésztát három részre szedjük, kis tálakba, és tetszőleges ételfestékkel megszínezzük. Vigyázzunk, hogy a festék hozzákeverése ne változtasson nagyon a tészta állagán! (Akár külön ízesíthetjük is az egyes piskótákat. Nálam a piros epres lett, a zöld citromos, a fekete kakaós.)
  5. Egy kis, kb. 10x10 cm-es tortaformát kivajazunk, és félig megtöltjük a tésztával. 3 ekkora mérető piskóta jön ki belőle.
  6. Tűpróbáig, kb. 20-25 percig sütjük, 200 °C-on.
  7. Ha megsült, kivesszük és hűlni hagyjuk. Amint teljesen kihűlt, összemérjük a három piskótalapot, és azonos és egyenletes magasságúra vágjuk.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük egy kisebb tálban. Fontos, hogy kemény legyen, különben nem tudjuk bevonni a torta oldalát.
  9. A mascarpone-t és a nutellát összekeverjük egy nagyobb tálban, majd óvatosan, nem összetörve, a habot is hozzákeverjük.
  10. A piskóták közé krémet teszünk, majd összeillesztjük a tortát. A krémmel a külsejét is bevonjuk, majd tetszés szerint díszítjük csokikkal, gyümölcsökkel, díszgyöngyökkel, stb. Hűtőbe tesszük legalább fél órára. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x10x4

A párom születésnapjára készítettem, pont két-három személyre való adag. Nagyon finom, nagyon nutellás, és ízlés szerint lehet díszíteni csokival, gyümölccsel, bármivel. :)  Az enyém belül három színű, az afgán zászlónak megfelelően felül zöld, középen piros, alul fekete. :) 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!