Színek és illatok - almás, epres, túrós párna
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tündérszakács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
595
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
3559
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516.3 g
-
Cink 218 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 169 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 440 mg
-
Nátrium 382 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.9 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 357.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 21 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 100 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 72 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 180 micro
Összesen
595
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.6 g
Zsír
-
Összesen 54.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9097.6 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1214 mg
-
Vas 1013 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 2641 mg
-
Nátrium 2295 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 47 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 617.2 g
-
Cukor 178 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2144.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 594 mg
-
D vitamin: 80 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 601 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 431 micro
-
Kolin: 426 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 310 micro
-
β-crypt 108 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1082 micro
Összesen
3559
kcal
- 5% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 265.6 g
-
Cink 38 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
103
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, 1 tojással, kacsazsírral és a joghurttal (vagy tejföllel) összegyúrjuk, amíg könnyen formálható, lágy tésztát kapunk.
- 1 órára hűtőbe tesszük.
- Közben fél centis kockára vágjuk az almákat, az epret alaposan megmossuk és a nagyobbakat félbevágjuk.
- A tésztát kettéosztjuk. Egyik felét kinyújtjuk 2 mm vastagra, majd 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepére 1 kiskanál túró, rá alma és eper kerül. Utána párna alakúra hajtjuk és a széleit lenyomkodjuk.
- Ha mind elkészült, a joghurtot elkeverjük egy tojással és a mézzel, ezzel megkenjük a párnákat. Megszórjuk pici fahéjjal. Kb. 20 percig sütjük 170 fokos sütőben.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 819
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Tündérszakács
2 recept