r
Nosalty Logó

Szilvával töltött tejfölös sült palacsinta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Miss Lemon
Szilvával töltött tejfölös sült palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

512
Kalória
10.6g
Fehérje
76.1g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
174.1g
Víz
99.5g
Koleszterin
2.6g
Rost
40.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 3076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A palacsintához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 147 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    174.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 512 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2588.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.6 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    1044.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 3076 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 147 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tészta hozzávalóit jól kikeverjük, majd lehetőség szerint állni hagyjuk 1-2 órát.
  2. Sütés előtt, ha szükséges, még egy kicsit lazítjuk a palacsintatésztát. Szép, vékony palacsintákat sütünk.

A töltelékhez

  1. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, majd negyedeljük, de vághatjuk kisebb darabokra is.
  2. Az ecetet a cukorral és a vízzel felfőzzük, hozzáadjuk a mozsárban nagyjából összetört fűszereket, pár percig rotyogni hagyjuk.
  3. Egy másik lábosba tesszük a feldarabolt szilvát, erre szűrjük a szirupot, s max. 3 percet főzzük, majd félrerakjuk kicsit állni.

A sütéshez

  1. Egy tortaforma vagy kör alakú, magas falú tepsi alján elkenünk egy evőkanálnyi tejfölt, és rádarabolunk egy evőkanálnyi hideg vajat.
  2. A palacsintákat vékonyan megtöltjük a szilvával, majd felezzük vagy harmadoljuk őket (a tepsi méretétől függően), és csillag alakban egy sort lerakunk a tepsibe/tortaformába.
  3. A maradék tejfölt a tejjel jól elkeverjük, és nagyjából a harmadát az első sor palacsintára öntjük.
  4. Folytatjuk a rétegzést, nekem három sor palacsinta jött ki ebből a mennyiségből.
  5. Tejföllel zárjuk a sort, majd meghintjük a zsemlemorzsával, és a maradék vajat rádaraboljuk a tetejére.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 7 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

Ez egy nagyon-nagyon finom desszert, aki szereti a szilvás gombócót és/vagy a palacsintát, annál tuti befutó lesz. Az eredeti recept Czifray István 1829-es szakácskönyvéből való, és így szól: "Csinálj nagy meszely téjjel s három tojással palacsintatésztát; süsd meg szép vékonyan a palacsintát; azután töltsd meg befőtt szilvával, de csak vékonyan, tekergesd öszve, vágd ketté a közepén, s mesd le az egyenetlen végét; tégy tálra egy kis vajat és jó téjfelt; rakj a tál fenekére egy sor töltött palacsintát csillag formán, adj erre téjfelt, erre meg újra egy sor palacsintát, s ezt addig folytasd, míg mind el nem lesz rakva; végre még egy kis téjfelt s egynehány apró darab vajat adj felibe, hintsd meg finom zsemlyemorzsával, rakj alul-felül pártüzet, főzd fel egy kevéssé, s cukorral meghintve add fel az asztalra.”

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Epres red velvet palacsinta

Eperszezonban ez lesz a legszebb desszert, amit készíthetsz! Próbáld ki habos, citromhéjjal ízesített mascarponekrémmel, és díszítsd kedvedre. Könnyed, elegáns megjelenése ellenére ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!