r
Nosalty Logó

Szilvasajt

Lakos Benedek
Szilvasajt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sajthoz

197
Kalória
0.5g
Fehérje
50.6g
Szénhidrát
0.2g
Zsír
89.2g
Víz
-
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
49.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A sajthoz

Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A sajthoz

Összesen 2367 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A sajthoz

Összesen 136 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 197 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    1069.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 2367 kcal
  • 1% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 136 kcal

Elkészítés

A sajthoz

  1. A szilvát magozzuk ki, és vágjuk negyedekbe. Tegyük egy lábasba a vízzel, majd forraljuk fel. Miután felforrt, vegyük a legkisebb fokozatra a lángot, és fedjük le a fazekat.
  2. Főzzük 45 percig a gyümölcsöt, amíg bordó színű nem lesz, és a szilva teljesen pépesre fő.
  3. Passzírozzuk át a gyümölcspürét egy sűrű szűrőn, amíg csak egy nagyon kevés héjdarabka marad felül.
  4. Adjuk a cukrot az átpasszírozott szilvához, majd kezdjük el közepes lángon főzni. Addig rotyogtassuk, amíg be nem sűrűsödik. Ha a kanállal egy vonalat húzunk a közepén, látnunk kell pár másodpercig a fazék alját, mielőtt a massza visszatér a helyére.
  5. A még meleg gyümölcsmasszát tegyük vékonyan kiolajozott formákba. Hagyjuk teljesen kihűlni, utána pedig fordítsuk ki őket. Tároljuk hűtőben vagy hideg kamrában, zsírpapírba csomagolva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 70 p

A birsalmasajt az ősz jellegzetes édessége, és én személy szerint teljesen odavagyok érte. Az egyetlen baj vele, hogy mindig túl sokat kell várni arra, hogy végre beérjen a birsalma. Nos, én nem bírtam tovább a várakozást, és egy másik gyümölcshöz, a szilvához fordultam.

További receptek

Citrusos sárgabarackdzsem

A sárgabarack az egyik legnépszerűbb gyümölcs, amiből lekvár vagy dzsem készülhet. Ha unod már, hogy mindig ugyanaz az íz fogad az üvegekben, akkor bolondítsd meg egy kis citrussal! Mi ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...