r
Nosalty Logó

Szilvás pite Rita konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czene Rita
Szilvás pite Rita konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 5650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Töltelék

Kenés

Összesen 206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    901.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.8 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 942 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5411.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    1324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    2280 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    791.1 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1506.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4248 micro
  • β-crypt
    502 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 5650 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Zsírozott, lisztezett tepsibe (gáztepsit használok) fektetjük az egyik kinyújtott tésztát, amit megszórunk zsemlemorzsával . A másikat is előre kinyújtjuk. Közben izzítsuk be a sütőt is 170 fokra állítva.
  2. A felezett szilvákat (ha fagyasztottat használunk, csepegtessük le) szorosan egymás mellé rakjuk héjukkal felfelé a tepsibe, megszórjuk az előre összekevert cukor, vaníliás cukor és fahéj elegyével (természeten a cukor és a fahéj mennyisége ízlés szerint változtatható). Hintsük meg még kb. 2 evőkanál liszttel a szilvát, és terítsük rá a másik kinyújtott tésztát.
  3. Kenjük meg felvert tojással, szurkáljuk meg villával, majd süssük aranysárgára. Kihűlés után tudjuk szépen szeletelni, de nyilván ezt nem mindig lehet kivárni ... :) Ha még édesebben szeretnénk fogyasztani , akkor megszórhatjuk porcukorral is.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5395
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilvás pite Rita konyhájából
Czene Rita 5 recept

A legegyszerűbb szilváspite-recept. A tészta könnyen kezelhető, és nem kell bele tojás sem. Szedd magad akcióban szoktam betankolni szilvából. Talán ez a legolcsóbb gyümölcs, mégis oly sokrétűen felhasználható és nagyon finom. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Kenés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...