r
Nosalty Logó

Szilvás lepény 4. - túrós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szilvás lepény 4. - túrós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 3613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Összesen 153 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 302 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8775.8 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    3054 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    442.7 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2193 micro
Összesen 3613 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A szilvákat kimagozzuk, negyedekbe vágjuk (ha apró szemű a szilvánk, mint amilyen az enyém volt, csak félbe vágjuk.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a cukorral habosra keverjük, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgás cukorhoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, vagyis a túrót, lisztet, búzadarát, sütőport, citromhéjat, és kézi mixerrel jól eldolgozzuk. A végén lazán belekeverjük a fehérjehabot is.
  4. Egyközepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk. A vajat kis edényben megolvasztjuk. A 2 ek kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal.
  5. A tészta felét a tepsibe kanalazzuk, szépen elrendezzük rajta a szilvák felét, majd meglocsoljuk a 10 dkg olvasztott vaj felével és megszórjuk a fahéjas kristálycukorral. Erre rákanalazzuk a maradék tésztát, elrendezzük rajta a szilvák másik felét és egyenletesen meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal.
  6. Betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, a hőfokot 160 fokra mérsékeljük, ésmegsütjük a lepényt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 548
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 53534
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 19.

Ajánló

Szezonon kívül fagyasztott szilvával is elkészíthető, de előtte ki kell engedni és lecsöpögtetni. Figyelem! Ehhez a süteményhez kifejezetten a nagyszemű, zacskós túró szükséges.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám legjobb barátnője készítette ezt a szilvás lepényt még évekkel ezelőtt. Persze a receptet rögtön elkértük. :)  Könnyed, nem émelyítő édesség, színültig szilvával... Anyukámék elutaztak egy hétre üdülni, a marhahúsleves mellé, amivel hazavárom őket, ezt gondoltam második fogásnak ebben a nagy melegben, főleg, hogy tegnap kaptam egy tál szilvát. Így utólag elég nagy hiba volt bekapcsolni a sütőt, mert mindjárt elájulok, olyan meleg van a konyhában, de a végeredmény megérte.

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

A meglocsoláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...