Szilvás-diós lepény
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
33g rozsliszt116 kcal
-
125g dió818 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
42g barna cukor158 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
17g tej9 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
200g rozsliszt698 kcal
-
750g dió4905 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
250g barna cukor950 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g tej56 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
A tetejére
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 61 g
-
Koleszterin 250 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1304.5 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 236 mg
-
Foszfor 621 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.9 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 129.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 399 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 163 micro
-
Kolin: 186 mg
-
Retinol - A vitamin: 375 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 353 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.7 g
Zsír
-
Összesen 745.3 g
-
Telített zsírsav 196 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 142 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 369 g
-
Koleszterin 1498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7827 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 151 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 1416 mg
-
Foszfor 3724 mg
-
Nátrium 1047 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 31 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 593.6 g
-
Cukor 337 mg
-
Élelmi rost 83 mg
VÍZ
-
Összesen 778.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2392 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 977 micro
-
Kolin: 1118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2253 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1601 micro
-
β-crypt 219 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2116 micro
- 8% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót összekeverjük.
- A puha vajat, a cukrot és a citromhéjat robotgéppel 2 perc alatt jól összekeverjük. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat, majd több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet.
- Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- Közben kimagozzuk, és elnegyedeljük a szilvákat, majd beleforgatjuk a fahéj és cukor keverékébe.
- Miután letelt a 10 perces elősütés, a gyümölcsöt szépen elrendezgetjük a tésztán, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre.
- Mikor kihűlt, óvatosan felszeleteljük.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 7087
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.
Ajánló
Megjegyzés: Az eredeti recept finomlisztet ír, én teljes kiőrlésű rozsliszttel sütöttem, így is nagyon finom lett. A gyümölcs fűszerezésénél gyömbérből elég 1 kk, szegfűszegből 3 szem, porrá törve, reszelt szerecsendióból 2 késhegyni, csillagánizsból 1 darab, porrá őrölve.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
A Stahl magazin nyári számában találtam egy lepény alapreceptet, ami kedvünk szerint változtatható! Szinte bármilyen gyümölcs kerülhet rá (akár többféle is), amit ízesíthetünk fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, szerecsendióval vagy csillagánizzsal. Dúsíthatjuk a tésztáját őrölt dióval, mandulával, mogyoróval, pekándióval vagy pisztáciával, hozzá ízlésünknek megfelelően választhatunk vaníliát, citromhéjat, gyömbért vagy narancshéjat. Szinte megszámlálhatatlan számú lepény készülhet belőle, én most a következő variációt állítottam össze.