r
Nosalty Logó

Szilvás-diós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Szilvás-diós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 9326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1304.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    353 micro
Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.7 g

Zsír

  • Összesen
    745.3 g
  • Telített zsírsav
    196 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    369 g
  • Koleszterin
    1498 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7827 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1416 mg
  • Foszfor
    3724 mg
  • Nátrium
    1047 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    83 mg

VÍZ

  • Összesen
    778.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    977 micro
  • Kolin:
    1118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2253 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    219 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2116 micro
Összesen 9326 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    30 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a darált diót, a sütőport és a sót összekeverjük.
  2. A puha vajat, a cukrot és a citromhéjat robotgéppel 2 perc alatt jól összekeverjük. Egyenként dolgozzuk hozzá a tojásokat, majd több részletben hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet.
  3. Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk a tésztát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. Közben kimagozzuk, és elnegyedeljük a szilvákat, majd beleforgatjuk a fahéj és cukor keverékébe.
  5. Miután letelt a 10 perces elősütés, a gyümölcsöt szépen elrendezgetjük a tésztán, és visszatesszük a sütőbe 30-35 percre.
  6. Mikor kihűlt, óvatosan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7087
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Ajánló

Megjegyzés: Az eredeti recept finomlisztet ír, én teljes kiőrlésű rozsliszttel sütöttem, így is nagyon finom lett. A gyümölcs fűszerezésénél gyömbérből elég 1 kk, szegfűszegből 3 szem, porrá törve, reszelt szerecsendióból 2 késhegyni, csillagánizsból 1 darab, porrá őrölve.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Stahl magazin nyári számában találtam egy lepény alapreceptet, ami kedvünk szerint változtatható! Szinte bármilyen gyümölcs kerülhet rá (akár többféle is), amit ízesíthetünk fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, szerecsendióval vagy csillagánizzsal. Dúsíthatjuk a tésztáját őrölt dióval, mandulával, mogyoróval, pekándióval vagy pisztáciával, hozzá ízlésünknek megfelelően választhatunk vaníliát, citromhéjat, gyömbért vagy narancshéjat. Szinte megszámlálhatatlan számú lepény készülhet belőle, én most a következő variációt állítottam össze.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...