r
Nosalty Logó

Szilvalekvár Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Fahéj
Szilvalekvár Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1563 micro
  • β-crypt
    288 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 668 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    526 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.7 g
  • Cukor
    626 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2869.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    313 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6251 micro
  • β-crypt
    1152 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2402 micro
Összesen 2674 kcal
  • 1% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas
  • Cink

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát átválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk, húsát ledaráljuk.
  2. Rozsdamentes edényben felforraljuk, majd a legeslegkisebb lángon 3 órán át főzzük, de legalábbis annyi ideig, amíg felére-harmadára összeesik és besűrűsödik. Közben gyakran megkeverjük..
  3. Ekkor hozzáöntjük a cukrot, és azzal már csak 15 percig főzzük, kevergetve.
  4. Gondosan elmosott üvegekbe színültig töltjük, a tiszta (de inkább új) kupakot rácsavarjuk, az üvegeket fejreállítjuk 2 percre.
  5. Száraz dunsztba bugyolálva, hagyjuk kihűlni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23039
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 07.

Ajánló

Ebből az adagból 1,8 liter lekvár lett, ami 5-6 db 3-3,5 dl-es kis üvegre elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok hajlandó bolti szilvalekvárból sütni-főzni. A baracklekvár vagy a szamócadzsem még csak elmegy valahogy, ha bolti, de a szilva az annyira messze esik a valódi lekvár ízétől és állagától, hogy számomra használhatatlan. Ha nincs saját lekvárom, akkor inkább nem főzök derelyét, pedig imádjuk. Az idén sajnos lekéstem a szilvaszezonról, azért tettem el ilyen keveset. Mire lett időm lekvárt főzni, már csak kevés, pici szemű, drága szilvát lehetett kapni. Meg egyfajta finomságos muskotályos szilvát, persze azt se olcsón. Így hát abból készítettem ezt a lekvárt. Nem sok, de legalább a derelyénkbe elég lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...