Szilvalekvár Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 168.9 g
-
Cukor 156 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 717.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1563 micro
-
β-crypt 288 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
668
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 974.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 230 mg
-
Foszfor 526 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 675.7 g
-
Cukor 626 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2869.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 559 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 313 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6251 micro
-
β-crypt 1152 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2402 micro
Összesen
2674
kcal
- 1% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
-
Cink
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 25.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
71
kcal
Elkészítés
- A szilvát átválogatjuk, megmossuk, kimagozzuk, húsát ledaráljuk.
- Rozsdamentes edényben felforraljuk, majd a legeslegkisebb lángon 3 órán át főzzük, de legalábbis annyi ideig, amíg felére-harmadára összeesik és besűrűsödik. Közben gyakran megkeverjük..
- Ekkor hozzáöntjük a cukrot, és azzal már csak 15 percig főzzük, kevergetve.
- Gondosan elmosott üvegekbe színültig töltjük, a tiszta (de inkább új) kupakot rácsavarjuk, az üvegeket fejreállítjuk 2 percre.
- Száraz dunsztba bugyolálva, hagyjuk kihűlni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23039
- Feltöltés dátuma: 2012. október 07.
Ajánló
Ebből az adagból 1,8 liter lekvár lett, ami 5-6 db 3-3,5 dl-es kis üvegre elég.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Fahéj
288 recept
Nem vagyok hajlandó bolti szilvalekvárból sütni-főzni. A baracklekvár vagy a szamócadzsem még csak elmegy valahogy, ha bolti, de a szilva az annyira messze esik a valódi lekvár ízétől és állagától, hogy számomra használhatatlan. Ha nincs saját lekvárom, akkor inkább nem főzök derelyét, pedig imádjuk. Az idén sajnos lekéstem a szilvaszezonról, azért tettem el ilyen keveset. Mire lett időm lekvárt főzni, már csak kevés, pici szemű, drága szilvát lehetett kapni. Meg egyfajta finomságos muskotályos szilvát, persze azt se olcsón. Így hát abból készítettem ezt a lekvárt. Nem sok, de legalább a derelyénkbe elég lesz.