Szilvalekvár ahogy V2rider konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
V2rider
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 289.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 607.2 g
-
Cukor 592 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 820.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1786 micro
-
β-crypt 329 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 686 micro
Összesen
2367
kcal
- 0% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 579 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 301 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1214.5 g
-
Cukor 1184 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1640.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 179 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 120 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3572 micro
-
β-crypt 658 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1372 micro
Összesen
4735
kcal
- 0% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 19.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 0 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
158
kcal
Elkészítés
- A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
- Ledaráljuk, egy nagyobb lábosban összekeverjük a cukorral, és 24 órát állni hagyjuk.
- Másnap felrakjuk a tűzhelyre, jól felmelegítjük, de nem forraljuk, és melegen tartjuk.
- Kis lábasba 1-2 merőkanálnyit teszünk, és állandó kevergetés mellett közepes tűzön elforraljuk a java vizet a masszából. Addig kell forralni, amíg a lekvár besűrűsödik.
- Tiszta üvegbe töltjük.
- Utána megint merünk lekvárt a kis lábosba, és újból elforraljuk a vizet egészen addig, amíg az összes lekvárnak való el nem fogy (én egyszerre 2-3 kis lábasban főzök, így gyorsabban megy).
- Az üvegeket azonnal lezárjuk, fejre állítva száraz dunsztba rakjuk, három óra múlva visszafordítjuk, jól betakargatjuk, és két napig a száraz dunsztban hagyjuk.
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8695
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.
Ajánló
Az összes gyümölcsből így főzöm a lekvárt, kivéve a málnát, azt le is passzírozom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
V2rider
21 recept
Nálunk így készül a hagyományos lekvár, én az édesanyámtól tanultam, aki pedig az Ő édesanyjától. Amikor összekerültem a párommal, náluk már a gélfixes lekvárfőzés dívott, de én valami fura mellékízt érzek az ilyen lekváron, úgyhogy inkább maradok a régi módszernél, még ha sokkal munkaigényesebb is.