r
Nosalty Logó

Szilvalekvár ahogy V2rider konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
V2rider
Szilvalekvár ahogy V2rider konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2367 kcal
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4735 kcal
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    607.2 g
  • Cukor
    592 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    820.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1786 micro
  • β-crypt
    329 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 2367 kcal
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1214.5 g
  • Cukor
    1184 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1640.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3572 micro
  • β-crypt
    658 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1372 micro
Összesen 4735 kcal
  • 0% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    10 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk.
  2. Ledaráljuk, egy nagyobb lábosban összekeverjük a cukorral, és 24 órát állni hagyjuk.
  3. Másnap felrakjuk a tűzhelyre, jól felmelegítjük, de nem forraljuk, és melegen tartjuk.
  4. Kis lábasba 1-2 merőkanálnyit teszünk, és állandó kevergetés mellett közepes tűzön elforraljuk a java vizet a masszából. Addig kell forralni, amíg a lekvár besűrűsödik.
  5. Tiszta üvegbe töltjük.
  6. Utána megint merünk lekvárt a kis lábosba, és újból elforraljuk a vizet egészen addig, amíg az összes lekvárnak való el nem fogy (én egyszerre 2-3 kis lábasban főzök, így gyorsabban megy).
  7. Az üvegeket azonnal lezárjuk, fejre állítva száraz dunsztba rakjuk, három óra múlva visszafordítjuk, jól betakargatjuk, és két napig a száraz dunsztban hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8696
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 09.

Ajánló

Az összes gyümölcsből így főzöm a lekvárt, kivéve a málnát, azt le is passzírozom.

Receptkategóriák

Szilvalekvár ahogy V2rider konyhájából
V2rider 21 recept

Nálunk így készül a hagyományos lekvár, én az édesanyámtól tanultam, aki pedig az Ő édesanyjától. Amikor összekerültem a párommal, náluk már a gélfixes lekvárfőzés dívott, de én valami fura mellékízt érzek az ilyen lekváron, úgyhogy inkább maradok a régi módszernél, még ha sokkal munkaigényesebb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...