adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
50g aszalt szilva120 kcal
-
25g mandula148 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
541
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
200g aszalt szilva480 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
Összesen
2162
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
40g aszalt szilva96 kcal
-
20g mandula118 kcal
-
40g étcsokoládé218 kcal
Összesen
432
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 29 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 556.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 258 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 17.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
541
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2225.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 642 mg
-
Foszfor 1031 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 268.8 g
-
Cukor 177 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 135 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 128 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
2162
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 445.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 128 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 13.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
432
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Kimagozzuk az aszalt szilvákat.
- A mandulát beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, majd addig főzzük, amíg könnyen le nem válik a héja. Meghámozzuk, ezután betesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul.
- A szilvákat megtöltjük egy-egy mandulával, közben a csokit gőz fölött felolvasztjuk.
- A forró csokiba beleforgatjuk a megtöltött szilvákat, és kis fogpiszkálókra szúrjuk. Miután kihűlt, bonbonos papírba csomagoljuk, és már kész is az ünnepi finomság.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 11443
- Feltöltés dátuma: 2010. december 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Régóta szerettem volna házi készítésű bonbont csinálni, és elsőre valami egyszerűen elkészíthető receptet kerestem. Nagy sikert aratott.