Szezámmagos karamell-lapocskák
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3081
kcal
- 5% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 24.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1019.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.7 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 18.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
771
kcal
- 5% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 99.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4077 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 1957 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 703 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 546.8 g
-
Cukor 500 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 73.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
3081
kcal
- 5% Fehérje
- 72% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 165 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 9.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
403
kcal
Elkészítés
- Serpenyőben a cukrot a vízzel közepes lángon halvány barnára főzzük. (Amikor már azt hisszük,hogy soha nem kezd el olvadni, sőt egyre szárazabb lesz, akkor már nincs sok hátra.)
- A szezámmagothozzáadjuk és folyamatosan kevergetve sötét aranyszínűre főzzük.
- Egy olajjal megkent tálcára vagy alufóliára tesszük és villám gyorsan szétterítjük, kb. fél centi vastagra,vagy még vékonyabbra. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megszilárdul.
- Érdemes egy kicsit bevagdosni, így könnyebb lesz majd összetörni.
- Kb. 15 percig hűlni hagyjuk. Utána darabokra törjük.
- Receptkönyvben: 125
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 22151
- Feltöltés dátuma: 2009. február 03.
Ajánló
Szezámmag helyett használhatunk diót vagy mandulát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Amikor gyerekeimnek meséltem, hogy gyerekkoromban ez volt a cukorka, kiröhögtek. Nekik nem ízlett, én viszont jót nosztalgiáztam. Nem állítom, hogy fogbarát, de finom. Lehet dióval, vagy mandulával is készíteni. Az ötletet Jamie Oliver szakácskönyve adta.